Kombucha-pikaohje

Suolistoa helliviä bakteereita vilisevä kombucha tekee hyvää sekä keholle että mielelle. Tällä helpolla pikaohjeella valmistat kombuchaa kotona!

Suolistoa helliviä bakteereita vilisevä kombucha tekee hyvää sekä keholle että mielelle. Tällä helpolla pikaohjeella valmistat kombuchaa kotona!

Tarvitset:

– 3 litraa makeutettua teetä (sokeria 0,8 dl/l ja teetä 3-4 tl/litra)
– 3 dl valmista Kombuchaa
– 1 Kombucha-sieni eli SCOBY*

1. Yhdistä ainekset isoon lasiastiaan ja peitä talouspaperilla tai vaikkapa suodatinpussilla.
2. Anna fermentoitua huoneenlämmössä 1-2 viikkoa. Mitä kauemmin fermentoit, sen vähemmän kombuchaan jää jäännössokeria.
3. Pullota ja nauti

*Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast