Kannattaako ihoa kuoria?

Kuori ihosi ihanammaksi - Kampin Ruohonjuuren luomukauneushoitolan kosmetologi Leena Ohvon vinkeillä saat ihosi entistä ehompaan kuntoon!

Mitä käyttää on ihokuorinnoista? Paljonkin – ne ovat esimerkiksi ensimmäinen askel näppylöiden karkottamisessa ja ihon tasapainon palauttamisessa.

Kun iho koko ajan uusiutuu, syntyy uutta ihosolukkoa, jolloin vanha ihosolukko kertyy ihon pinnalle. Tämä kuollut ihosolukko saa ihon näyttämään samealta, epätasaiselta ja hilseilevältä – ja se estää myös voiteiden imeytymistä. Kun ihoa kuoritaan, lähtee kuollut ihosolukko pois ja tämän jälkeen myös iholle levitetyt hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Ihon säännöllinen kuoriminen auttaa siis saamaan ihonhoitotuotteista irti niiden täyden tehon ja potentiaalin!

Kuorinta vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa, vähentää selluliitin muodostumista ja saa ihon näyttämään sileämmältä ja tasaisemmalta – ja tuntumaan ihanan pehmeältä. Kuorinta pitää myös näpyt ja mustapäät poissa ja auttaa siihen, että myös sääret ja bikinirajat säästyvät sisäänpäin kasvaneilta karvoilta. Myös itseruskettavat voiteet levittyvät tasaisemmin, kun ihoa kuoritaan säännöllisesti.

Sopiva kuorintatahti on ihotyypistä riippuen suunnilleen kerran viikossa. Kuorinta kannattaa tehdä ihon ollessa lämmin – sauna tai suihku ennen ihon kuorintaa on siis mitä mainioin idea! Kuorinta-aine hierotaan pyörivin liikkein kostealle iholle, jotta kuolleet ihosolut irtoaisivat tehokkaammin.

– Vartalon ihon kuorintaan suosittelen aivan erityisesti Flow Kosmetiikan suolakuorintoja, kosmetologi Leena Ohvo vinkkaa.

suolakuorinta

Ruohonjuuren henkilökunta valitsi Flow Kosmetiikan suolakuorinnat Ruohonjuuren kaikkein parhaimmaksi hemmottelutuotteeksi viime vuonna.
Näin raatimme perusteli valintaansa:

Ihanaan kylpyhuone-hemmotteluhetkeeni kuuluu ehdottomasti Flow-kosmetiikan Kookos-sitruuna-suolakuorinta. Hiero käsin tai pesukintaalla kostealle ja pehmenneelle iholle, nauti tuoksusta (taivaallinen!) ja ihoon palautuvasta hehkusta. Vartalolle tarkoitettu kuorinta-aine sisältää jo itsessään kosteuttavaa sheavoita, joten sen kanssa ei välttämättä tarvitse erikseen kosteusvoidetta, mutta jos haluaa ekstrakosteutuksen ja jatkaa sitruunaisella linjalla, niin Weledan Citrus-vartalovoide on nappivalinta! Sen jälkeen iho onkin niin pehmeä ja heleä, ettet muista milloin viimeksi olisi ollut niin!
– Suvi, Turun Ruohonjuuri

Minun tämän syksyn suosikkituotteeni on kotimaisen Flow Kosmetiikan himalajansuolakuorinta. Tämä on ihana tapa kuoria kylmän tullen kuivuvaa ihoa, sillä sen sisältävä sheavoi kosteuttaa niin pehmeästi ettei hellävaraisempaa ja samalla yhtä tehokasta kuorintaa voi olla olemassakaan. Lisäksi tämä kauneusrituaali on nopeampi kuin luulisi, sillä sen jälkeen ei todellakaan tarvitse kosteusvoidetta – seuraavanakin päivänä iho on vielä silkkisen pehmeä. Tuoksussa on valinnanvaraa kolmesta vaihtoehdosta, kaikki yhtä vastustamattomia!
– Emma, Ruohonjuuri

Mineraalipitoiset ja syötävän suloisen tuoksuiset kookos-sitruuna ja vanilja-appelsiini pehmentävät ihon ihanaksi ja samalla hellästi hoitaen! Eikä tarvitse laittaa mitään voiteita näiden jälkeen!
– Heidi, Turun Ruohonjuuri

Ruohonjuuren ehdottomasti paras hemmottelutuote on suomalaisen FLOW-merkin kehokuorinta! Kun haluat viettää laatuaikaa itsesi kanssa ja tehdä itsellesi jotain hyvää, voit käyttää kuorintaa pikaisesti suihkussa tai nauttien saunassa. Tuoksu ja koostumus ovat aivan ihania ja pesun jälkeen ei tarvitse edes käyttää erikseen vartalovoidetta, koska kuorinnan sheavoi ja kookosöljy ovat jo kosteuttaneet ihoasi 🙂 löytyy kolme eri tuoksua! 🙂
– Tanja, Ruohonjuuri

Hemmottelu on minulle sama kuin itseni hoitaminen. Pyrin tekemään sitä mahdollisimman usein, muodossa tai toisessa. Yksi lempparini on Flow -sarjan himalajansuolakuorinta, joka tekee vartalosta ihanan pehmeän ja samalla poistaa kuollutta ihosolukkoa, parantaen verenkiertoa ja samalla vähentää selluliittiä. Lisäksi se tuoksuu aivan ihanalle. Kuorinta myös kosteuttaa eikä kosteusvoidetta tarvitse levittää sen jälkeen ollenkaan. Olo on ihanan seesteinen kuorinnan jälkeen!
– Maija, Hakaniemen Ruohonjuuri

Tämänhetkinen suosikkihemmottelutuotteeni ovat Flow Kosmetiikan vartalokuorinnat. Kaikki tuoksut ovat niin ihania, että on vaikea valita suosikkia. Jos kuitenkin olisi pakko, niin kookos-sitruuna veisi tällä hetkellä voiton. Tämä kuorinta tekee arjen sauna- tai kylpyhetkestä luksusta, ja iho jää vauvanpepun pehmoiseksi, ilman erillistä kosteusvoiteella läträämistä!
– Jonna, Turun Ruohonjuuri

Kasvojen ihon kuorintaan Ruohonjuuren kauneushoitolan kosmetologi suosittelee Madaran rakeetonta AHA-kuorintaa eli Kirkastavaa kuorintanaamiota, joka saa tehonsa hedelmähapoista. Juuri tuon kuorinnan myös Cosmopolitan-lehti valitsi vuoden 2014 parhaaksi luonnonkosmetiikkatuotteeksi.

Raadin perustelut kuuluivat näin:
Hedelmähappojen tehoon perustuva kuoriva naamio tekee ihosta kirkkaamman. Naamio uudistaa ihon pintaa ja puhdistaa ihohuokosia sekä raikastaa väsynyttä ja elotonta ihoa. Se poistaa kuivaa ihosolukkoa, jolloin kosteusvoide pääsee imeytymään paremmin, sekä saa ihon luonnollisen sävyn näyttämään tasaisemmalta. Kipristelee iholla mukavasti ja saa kasvot näyttämään siltä, kuin olisi juuri käynyt kasvohoidossa.

Dr. Hauschka –sarjassa ei ihon kuorintaa ei suosita

Vaikka ihon kuoriminen vaikuttaakin monien perusteluiden valossa oikein oivalliselta idealta, ei asia ole kuitenkaan ihan näin yksinkertainen.

Dr. Hauscka:n ihonhoitoideologien mukaan ihosolun uusiutumisrytmiä ei pidä nopeuttaa tai häiritä esim. ihon kuorimisella. Sen sijaan Dr.Hauschka:ssa suositellaan kuorinnan sijaan iho puhdistamaan aamuin illoin Puhdistusvoiteella.

Dr. Hauschka-sarjassa ei ole ihon pintaa kuorivia aineita, koska sarjan ajatusmaailman mukaan ihon kuorinta saattaa vahingoittaa ihon herkintä pintakerrosta. Pintakerroksen menettänyt iho sarveistuu helposti ja kuivuu, kun iho menettää luontaista kykyään pidättää kosteutta. Dr. Hauschka -kosmetiikan yksi kantavista periaatteista on, että ihon tulee saada uusiutua sen luontaisen rytmin mukaan.

Mikä sitten on totuus ihon kuorinnan saralla? Se riippuu varmastikin näkökulmasta.