Joulupuuro (gluteeniton ja vegaaninen)

Vegaaninen ja gluteeniton joulupuuro hemmottelee sekä kehoa että mieltä. Katso resepti ja ihastu itsekin!

Vegaaninen, gluteeniton joulupuuro

5 dl kiehuvaa vettä
• 2,5 dl riisipuurohiutaleita (Urtekram)
• 1 dl cashew-kermaa
ruusu- eli kristallisuolaa maun mukaan

 

1. Mittaa riisipuurohiutaleet kattilaan, kiehuvan veden sekaan. Keittele sekoitelleen kymmenisen minuuttia – niin kauan, että puuro on saennut ja suurin osa vedestä on imeytynyt.

2. Lisää sitten sekaan cashew-kerma ja keittele puuroa sekoitellen viitisen minuuttia (niin kauan, että mantelikerma on imeytynyt puuron sekaan ja puuro on sopivan paksua.

3. Mausta puuro ripauksella ruusu- eli kristallisuolaa ja nakkaa sekaan manteli – tai halutessasi montakin.

4. Nyt puuro on valmista nautittavaksi. Kauho sitä lautasellesi ja ripotelle päälle hiukan ceylon-kanelia ja mieleistäsi sokeria. Lorauta vielä sekaan mantelimaitoa.

VINKKI: Tästä puurosta kehkeytyy sitä pehmeämpää ja parempaa, mitä kauemmin jaksat sitä haudutella miedolla lämmöllä. Jos haudutat puuroa pitkään, huolehdi, että nestettä on riittävästi eikä puuro pääse kuivumaan.