Ilo irti tahinista!

Seesaminsiemenistä valmistettu tahini on kalsiumrikas herkkutahna, jolla huhutaan jopa olevan “Midaksen kosketus”. Kaikki mihin tahinia sujauttaa, muuttuu hetkessä herkulliseksi!

Näin mahtavasta ruoka-aineesta kannattaa taatusti ottaa kaikki ilo irti – vinkkejä siihen saat tästä:

Tahinia salaatinkastikkeeksi: Oliiviöljyllä ja vedellä notkistettu (ja esimerkiksi valkosipulilla, soijakastikkeella ja timjamilla ryyditetty) tahini mutoutuu samettisen pehmeäski ja kermaisen herkulliseksi salaatinkastikkeeksi. Tahinivoittoinen kastike on ravinnetiheä ratkaisu salaattisi seuralaiseksi.

Tahinia mysliin, puuroon ja granolaan – kyllä vaan! Paahteisen herkullinen tahini tuo kahmalokaupalla kalsiumia ja mojovasti mahtavaa makua myös näihin aamutuiman aterioihin!

Tahinia dippikastikkeeksi: Hummuksen lisäksi tahini sopii mahtavasti myös muihin tahnoihin ja dippeihin. Sekoita tahinia vaikkapa smetanan sekaan ja häkelly mahtavasta mausta! Tähän tahnaan taatusti kelpaa dippailla ihan mitä tahansa!

Tahinia smoothien joukkoon – siinä missä pähkinätahnojakin. Tahini tuo smootheisiin kermaista koostumusta ja täyteläistä makua. Kannattaa kokeilla!

Tahinia leivontaan: tahini sopii oikein oivallisesti esimerkiksi keksitaikinoihin tuoden makeudelle suolaisen vastaparin.

Tahinia voi käyttää varsin monipuolisesti myös ruuanlaitossa. Se sopii oikein oivallisesti vaikkapa kasvispyörykkätaikinoita rikastamaan tai tuomaan lempeää kermaisuutta pataruokiin.

Tutustu Ruohonjuuren tahinivalikoimaan tästä >>