Myskikurpitsasta voi tehdä mm. sosekeittoa tai paahtaa kurpitsalohkoja uunissa siemenien ja yrttien kera. Myös myskikurpitsasämpylät ovat herkkua. Lihan, tofun tai seitanin lisukkeena myskikurpitsa on vertaansa vailla!
Ihanat myskikurpitsasämpylät
1⁄2 l maitoa
50 g hiivaa
n. 300 g myskikurpitsa
raastetta
2-3 dl vehnäleseitä
1 dl rypsiöljyä
2-3 rkl siirappia
vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää siirappi, kurpitsaraaste, leseet, öljy ja vehnäjauhoja. Taikinassa on riittävästi sitkoa, kun se irtoaa kulhon reunoista. Paista 210 °C. Voit halutessasi voidella sämpylät ja ripotella päälle siemeniä.