Herkkua kurpitsasta!

Tämän hetken trendiherkku on myskikurpitsa (butternuts), joka on saanut englanninkielisen nimensä voimakkaan keltaisesta hedelmälihan väristään sekä pähkinäisestä, lempeästä ja samettisesta maustaan.

Myskikurpitsasta voi tehdä mm. sosekeittoa tai paahtaa kurpitsalohkoja uunissa siemenien ja yrttien kera. Myös myskikurpitsasämpylät ovat herkkua. Lihan, tofun tai seitanin lisukkeena myskikurpitsa on vertaansa vailla!

Ihanat myskikurpitsasämpylät

1⁄2 l maitoa
50 g hiivaa
n. 300 g myskikurpitsa
raastetta
2-3 dl vehnäleseitä
1 dl rypsiöljyä
2-3 rkl siirappia
vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää siirappi, kurpitsaraaste, leseet, öljy ja vehnäjauhoja. Taikinassa on riittävästi sitkoa, kun se irtoaa kulhon reunoista. Paista 210 °C. Voit halutessasi voidella sämpylät ja ripotella päälle siemeniä.