Hae Ruohonjuuri-apurahaa tai ehdota Ruohonjuuri-palkinnon saajaa

Ruohonjuuri-palkinnot ja apurahat vuodelle 2017 nyt haettavissa

tossut

Oletko sinä etsimämme maailmanparantaja?

Ruohonjuuri-rahasto jakaa tänäkin vuonna palkinnon ja apurahoja kehitys- ja tutkimushankkeille, innovaatioille ja toimintaan, jotka edistävät energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna hakemuksia toivotaan erityisesti opiskelijoilta, oppilaitoksilta sekä opinnäytetöiden tekijöiltä.

“Ruohonjuuri on koko 35-vuotisen toimintansa ajan ollut alansa edelläkävijä, joka on uskaltanut ajatella isosti, kokeilla uutta ja innostaa muita. Haluamme nyt juhlavuonna tukea Ruohonjuuri-rahaston apurahojen ja palkinnon avulla juuri tällaista rohkeaa edelläkävijyyttä. Odotan esimerkiksi mielenkiinnolla, millaisia kestävää kehitystä tukevia, digitaalisuutta hyödyntäviä innovaatioita löytyy apurahahakemusten joukosta”, Ruohonjuuri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuulikki Markkula sanoo.

Ruohonjuuri-palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Apurahat ovat vähintään 1 000 ja enintään 5 000 euroa. Palkinnon tai apurahojen saajat voivat olla yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä, työryhmiä tai kansalaisliikkeitä. Ruohonjuuri-palkintoa ei voi itse hakea, mutta yksityiset henkilöt tai yhteisöt voivat esittää palkintoa myönnettäväksi rahaston tarkoituksen ja sääntöjen mukaisesta mittavasta työstä tai saavutuksesta. Samaan hankkeeseen tai saajalle voi joko esittää palkintoa tai hakea apurahaa.

Ruohonjuuri-palkinnon esitykset ja apurahojen hakemukset osoitetaan Ruohonjuuri Oy:n hallitukselle, ja ne pyydetään toimittamaan Ruohonjuuren toimistoon (Salomonkatu 17 B, 00100 Helsinki tai sähköpostitse: hallinto@ruohonjuuri.fi) maanantaihin 4.9.2017 klo 16 mennessä.

Ohessa linkit apurahan ja palkinnon myöntämisperusteisiin sekä hakemuslomakkeeseen. Hakemus tulee täyttää tietokoneella ja tulostaa sitten allekirjoitettavaksi.

Palkinnot jaetaan Ruohonjuuren juhlaseminaarin yhteydessä lokakuussa.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Tuulikki Markkula, puh. 040 516 5641, tuulikki.markkula@ruohonjuuri.fi
Toimitusjohtaja Arto Ranta-aho, puh. 050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi
Hallituksen jäsen Laura Räsänen, puh. 050 438 9795, laura.rasanen@ruohonjuuri.fi

Linkit:

Ruohonjuuri -rahaston säännöt
Ruohonjuuri-rahaston_hakulomake
Aiempien vuosien Ruohonjuuri-palkinnon ja -apurahojen saajia