Foodin Flow-kaakao: juo tarmoa taipaleellesi ja keskittymiskykykin kondikseen!

Syysmyrskyjen tempoillessa Ruohonjuuren valikoimaan lennähti Foodin-sarjan Flow-kaakaojauhesekoitus, joka jatkaa Flow-tuotelinjan parhaimpia perinteitä. Mutta mistä tässä jymykaakaossa oikein on kyse? Annetaan Flow-kaakaon ylimmän ystävän Jaakko Halmetojan kertoa!

Ajatus Foodinin Flow-tuotteista juontaa terminologian tasolla juurensa noin kymmenen vuoden taakse. 

– Itse muistan tuolloin huudattaneeni etunenässä ajatusta kaakao-flowsta ja siitä, että vahvasti kofeiini- ja kahvistimulanttiorientoinut kulttuurimme kaipaisi kaakaosta tasapainoisempaa vastavoimaa, ravitsemusasiantuntija Jaakko Halmetoja muistelee. 

 – Kahvi on mielestäni stimulanttina yksiulotteinen verrattuna kaakaoon ja hyvän suklaan hiukan erilaiseen stimulaatioon, hän jatkaa. 

Flow-kaakao viittaakiin kaakaon kahvista poikkeavaa stimulukseen, joka on fysiolologisesi sydänkeskeisempi. Siinä missä kofeiini on keskushermostostimulantti, kaakaosta eristetty teobromiini on sydän- ja verenkiertoelimistöä aktivoivampi vaihtoehto. Ei olekaan ihme, että kaakaota on jo pitkään käytetty energiaa ja jaksamista tuovana buusterina.

– Myös nykyään voitaisiin operoida enemmän kehollisesti sydämestä käsin kuin pelkkään keskushermostoon keskittyen, Halmetoja linjaa. 

foodin flow kaakao ruohonjuuri

Flow-kaakaosta lisäpontta treeneihin ja apua aivotyötä tekeville

Foodin-sarjan Flow-kaakaojauhesekoitus on siis laadukasta kaakaota tuunattuna uuteen ulottuvuuteen. Korkelaatuisen raakakaakaon kaverina Flow-kaakaossa tehojaan tekee mm. kookos.

– Kookos ja kaakao ovat klassinen makupari. Flow-kaakaossa kookosmaitojauhe tuo juomaan energian lisäksi kermaista kuohkeutta ja miellyttävää koostumusta, Flow-kaakaon kehittämiseen vahvasti osallistunut Halmettoja taustoittaa.

– Flow-kaakaon yhtenä aineksena komeileva maca on puolestaan perinteisimpiä raaka-aineita, joita on miksattu keskenään kaakaon kanssa jo ammoisina aikoina Andeilla. 

Flow-kaakaossa tehoaineena temmeltävä maca on ns. Supermacaa, eli macamaailman vahvinta versiota. Puhtibuusterinakin mainetta niittäneen macan idea on tuoda kaakaojauhesekoitukseen voimistavaa energiaa ja toisaalta myös hormonaalista tukea. 

Raaka-aineena komeileva lakkakääpä eli reishi puolestaan on antistimulantti ja sen ideana kaakaosekoituksessa onkin kiinalaista lääketiedettä säestäen rauhoittaa ja tasapainottaa juomakokemusta. Reishi antaa keskushermostolle teaiinityppisen vasteen, joka tasapainmottaa Flow-kaakaon virkeyttävää vaikutusta tehden koko kokemuksesta skarpin mutta harmonisen. 

Sienimaailman supersankareista Flow-kaakaossa taikojaan tekee cordyceps eli kiinanloisikka, joka on klassinen keuhkoyrtti.

– Cordyceps vaikuttaa mm. hapenotto- ja suorituskykyyn. Myös kaakaon keskeinen stimulantti teobromiini tukee sydäntä ja keuhkoja. Näiden aikaansaama kehollisempi stimulaatio tuleekin vahvana esiin Flow-kaakaossa, Halmetoja opastaa.

Fyysisen voiman ja vahvistamisen lisäksi aivan keskeistä Flow-kaakaossa on sen vaikutus yläkertaan: kognitiivisten kykyjen (muisti, oppiminen, keskittyminen, tiedon prosessointi) buustaamiinen. Tämän takana ovat chocamine-kaakaouute ja kurkumiini.

– Tulehdusten lisäksi kurkumiini tukee aivoja ja mieltä. Kurkumiini onkin oikeasti älylääke, joka auttaa lisäksi tulehdukseen. Kurkumiinilla voidaan siis vaikuttaa myös yläkertaan, Jaakko Halmetoja valistaa.

Sienisektorin supertähdistä Flow-kaakaossa mukana on myös lion´s mane eli siiliorakas, jota on paljon tutkittu mm. rappeumasairauksien hoidossa. Tutkimuksissa on saatu selville, että lion´s mane paitsi aktivoi hermokasvotekijöitä aivoissa myös tukee hermosolujen uusiutumista. 

Eikä tässä vielä kaikki: koska Flow-kaakao on huolella suunniteltu mahdollisimman toimivaksi kokonaisuudeksi, mukana ovat myös parhaimmat maustekasvit mukana – esimerkiksi kaneli tasapainottamassa verensokeria.

Flow-kaakaossa on makeutuksena varsin maltillinen määrä kookossokeria. Makeampaa elämää metsästelevät voivatkin halutessaan lisätä itse sekaan hunajaa. Mahdollisesta lisämakeutuksestakin huolimatta Flow-kaakaon glykeeminen kuorma pysyy kohtuullisena – sitä sienet yhdessä verensokeria tehokkaasti tasapainottavan ceylon-kanelin kanssa pitävät huolen. 

Mausteista ceylon-kanelin lisäksi Flow-kaakaossa komeilee hallitun harmoninen yhdistelmä kardemummaa, lakritsijauhetta, vaniljaa – ja tietenkin pieni ripaus laadukas suolaa, joka osaltaan sekä korostaa että tasapainottaa makuja ja tekee lopputuloksesta täydellisyyttä hipovan. 

foodin flow kaakao ruohonjuuri

Flow-kaakao: helppoa ja herkullista kaakaota parhaimmillaan!

Flow-kaakaojauhesekoitusta on luonnollisesti helppoa käyttää: tarkkaan valitut jymyainekset saat varsin vaivattomasti nautituiksi mainion maun ryydittämänä. Flow-kaakaojauhetta voi lusikoida retkellä kupin pohjalle ja kaataa sekaan lämmintä vettä: elinvoimaa ja jaksamista kohottava puhtijuoma on hetkessä valmis.

Kaikkein parasta Flow-kaakaojuomasekoituksesta kuitenkin saa aikaan, jos ajaa juoman blenderin tai maidonvaahdottimen läpi. Koska kaakaosekoituksessa ei ole mukana minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita, blendaaminen tekee nautinnosta täydellisemmän. Ja sitten vaan huikea setti termariin hörpittäväksi!

– Iso osa ihmisistä hyötyy varmasti Flow-kaakaojauhesekoituksen valmiudesta – optimaalisesti yhdistellyt ainekset saa nautituiksi helposti ja herkullisesti. Flow-kaakaossa on valmiina todella hyvä yhdistelmä ravinteita valmiiksi miettittynä ja mukana tosiaan on kaikkia aineita vaikuttava määrä. Annos-vastesuhde on siis  sellainen, josta tulee potkua, Jaakko Halmetoja suosittelee.

– Flow-kaakaojuomasekoitus tuo siis funktionaalista otetta kaakaoon ja se sopiikin todella loistavasti toimisto- ja tietotyöläisille tavanomaisen kofeiini- ja kahvirallin sijaan, Flow-mestari kehuu. 

Lempeästi ja tasapainoisesti piristävä Flow-kaakao sopii loistavasti myös tukituotteeksi urhelijoille ja kaikenlaisille kuntoilijoille.

– Flow-kaakao on termogeeninen valinta, jolla on aineenvaihduntaa kohottavia vaikutuksia. Suosittelen sitä nautittavaksi esimerkiksi ennen treenejä, Verenvirtausta tehostava Flow-kaakao on loistava juoma etenkin talvella matkalla kuntosalille, Jaakko kannustaa.

Flow-kaakaojuoman kulauttelusta tuntuukin hyötyvän varsin moni: tietotyöläiset aivotoiminnan aktivoimiseksi ja keskittymisen petrraamiseksi, treenaajat suorituskyvyn buustaamiseksi, kaikenlaiset retkeilijät ja nautiskelijan terveellisen makunautinnon saavuttamiseksi. Saattaakin olla, että kyseessä on ainutlaatuinen mahtikaakao, joka maistuu kaikille!

Flow-kaakaon lisäksi Jaakko Halmetojan oma suosikki on Foodin-sarjan Flow-suklaa. 

– Flow-suklaassa on kivasti potkua. Kun Flow-suklaan kietaisee huiviin, saa mahtavan maun lisäksi tosi kivan fiiliksen. On huikeaa, että yhdessä Flow-suklaassa on aktiivisia ainesosia sellaisia pitoisuuksia, että funktionaaliset vaikutukset oikeasti saadaan aikaan, Halmetoja hehkuttaa hymy suupielillään karehtien.