ChariTea- ja Lemonaid -juomat: Juo maailma paremmaksi!

Joko tunnet ChariTea- ja LemonAid-juomat? Nuo kukkeat kulauteltavat ovat jo jonkin aikaa komistaneet Ruohonjuurenkin hyllyjä. Mutta mikä tekee näistä juomista aivan erityisiä?

Lemonaid ja ChariTea

ChariTean ja LemonAidin tarkoituksena on muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi – juomapullo kerrallaan. Sekä ChariTea-jääteet että LemonAid-limonadit valmistetaan Reilun kaupan pelisäännöillä tuotetuista, luomulaatuisista raaka-aineista, jotka ostetaan pienviljelijöiden yhteisöiltä ympäri maailmaa.

ChariTea-jääteejuomiin käytettävät teet viljellään Sri Lankan vuoristoalueilla ja rooibos Etelä-Afrikan auringon alla. Teenviljelijöille maksetaan maailmanmarkkinahintaa korkeampi hinta ja sen lisäksi jokaisesta myydystä pullosta lahjoitetaan viisi senttiä Lemonaid and ChariTea -säätiölle, joka on käyttänyt jo yli kaksi miljoonaa euroa viljelijäyhteisöjä tukeviin, sosiaalisiin projekteihin.

Lemonaid vastuullisuus

Aidoista raaka-aineista valmistetut ChariTean jääteet ovat siis luonnollisesti luomua ja Reilua Kauppaa. Teen raaka-aineet ostetaan reilulla hinnalla suoraan pienviljelijöiden yhteisöiltä Etelä-Afrikasta ja Sri Lankasta. Osa jääteejuomien tuotoista käytetään yhteisöllisiin paikallisiin projekteihin.

Aivan erityisen ChariTeasta tekee myös se, että juomien pohjana on ihan oikeasti haudutettu tee tai mate – eikä vain uutetiivisteellä maustettu vesi, kuten monissa jääteelaaduissa tapana on.

LemonAid tekee upeita luomulimuja Reilun Kaupan laadukkaista ainesosista yhteistyössä pienten sertifioitujen viljelyosuuskuntien kanssa.

Lemonaid lasipullojen kierrätys

Lasipullot uusiokäyttöön!

“Ole luova juomisen jälkeen”, kajahtaa ChariTean ja LemonAidin motto. Visuaalisesella ilmeellään kehuja keränneille juomapulloille onkin keksitty kahmalokaupalla uusiokäyttöä.  

Elokuun 2018 alusta alkaen, kampanjaluontoisesti kahden LemonAid- ja/tai ChariTea-juoman ostaja saa Ruohonjuuresta mukaansa lisätarvikkeen, jonka avulla tyylikkään juomaputelin käyttöikää voi pidentää. ChariTea- / LemonAid-pulloa ei siis tarvitse nakata lasinkeräykseen putelin tyhjennyttyä vaan uusiokäytön mahdollisuudet ovat lukuisat!

Katsetta ja käyttöä kestäviä ChariTea-juomapulloja voi hyödyntää näppärästi vaikkapa kukkamaljakkoina – ja Ruohonjuuresta saatavien lisäosien avulla myös esimerkiksi nestesaippuan pumppupulloina, kaatonokallisina öljypulloina, suola- ja pippurisirottimina ja kattolamppuina. Osta siis nyt pari pulloa hyvän mielen juomaa, niin saat Ruohonjuuresta kaupan päälle kätevän lisäosan, jonka avulla voit tuunata käytetystä juomapullosta sisustus- ja käyttöesineitä. Samalla pidennät juomapullon käyttöikää jopa useilla vuosilla – ja kehität kädentaitojasi!

Osta LemonAid -limonadit Ruohonjuuren verkkokaupasta >>

Osta ChariTea -jääteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>