C-vitamiini saa suorituskykysi kukoistukseen

- ja vaikuttaa myös rasvanpolttoon!

Tiesitkö, että C- vitamiini vähentää kehon stressitasoja, sillä se tasapainottaa liiallista kortisolin tuotantoa kehossa?

– Jos keho tuottaa liiallisesti kortisolia, on tehokkaasta rasvanpoltosta turha edes haaveilla. Myös siksi on tärkeää ottaa hyöty irti C-vitamiinista päivittäin, ravintovalmenteja Samuli Tolvanen toteaa.

C-vitamiinin terveyshyötyjä:

  • C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta,
  • C- vitamiinia tarvitaan kaikkien kehon ja kudosten kasvuun ja korjaukseen
  • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista. Tämä on tärkeää iholle, nivelille, jänteille ja verisuonille.
  • C-vitamiini suojaa hapettumisstressiltä, eli toisin sanoen hidastaa solujen vanhenemista

– C- vitamiinin riittävä saanti tekee liikunnasta vähemmän väsyttävää – jaksat siis vetää harjoitukset kovemmalla sykkeellä. Pidempiaikainen C-vitamiinin käyttö voi myös nostaa testosteronitasoja, ja riittävä testosteronin tuotanto on tärkeää suorituskykysi ylläpidossa sekä rasvanpoltossa, ravintovalmenteja Samuli Tolvanen opastaa.

Lisäksi C- vitamiini saattaa parantaa mielialaa – ja on päivänselvää, että jos mieliala pysyy korkealla, on elämä entistä ehompaa!

C – vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten yliannostuksista on turha huolehtia, sillä kehosi huuhtelee ylimääräisen C-vitamiinin pois munuaistesi kautta. Jos sinulla sen sijaan on puutetta C-vitamiinista, silloin ongelmia voi koitua. 500 mg C-vitamiinia / vrk on hyvä annos päivittäin!

Lisävinkkejä hyvinvointisi tueksi nappaat nappaat näppärästi Samuli Tolvasen ravintovalmennusryhmästä.