Arganöljy on ihonhoidon A, B ja C

Asiakkaamme suosittelee isolla ilolla Born to Bio-sarjan arganöljyä: "tse olen kokenut arganöljyn toimivan erinomaisena kosteuttajana ja parantajana haastavalle iholleni."

Kuivalle iholle, sekaiholle, normaalille iholle, rasvoittuvalle iholle… Ihonhoitoon on kehitetty niin monia erilaisia tuotteita, että hoitotuotteiden valitsemisesta on tullut melko haastavaa – mistä voi olla varma, että tuote sopii juuri itselle? Myös oman ihotyypin määrittely voi olla hankalaa ja sen vuoksi monet usein valitsevat vääriä tuotteita itselleen. Arganöljy on monipuolinen ihonhoitotuote, joka sopii kaikille ihotyypeille. Lue, miksi sinunkin kannattaisi aloittaa arganöljyn käyttö jo tänään!

Arganöljy on peräisin uhanalaisen arganpuun pähkinöistä. Tätä ylellistä öljyä on käytetty jo vuosisatoja ravintona, lääkkeenä sekä kauneudenhoitoon. Länsimaissa arganöljy tunnetaan lähinnä sen monipuolisista käyttötavoista ihon- ja hiustenhoidossa.

Born to Bio arganöljy

Itse löysin arganöljyn muutamia vuosia sitten ja otin sen osaksi vakituista ihonhoitorutiiniani välittömästi huomatessani sen monipuoliset käyttötavat sekä nopean vaikutuksen. Kasvojeni iho on herkkä, pintakuiva ja helposti akneen taipuva – oikein helppo yhdistelmä siis ihonhoidon suhteen. On todella hankala löytää tuotteita, jotka sopivat minulle, mutta arganöljyn hienous onkin juuri siinä, että se sopii lähtökohtaisesti kaikille ihotyypeille.

Ravinteikas arganöljy suojaa ja hoitaa ihoa, kosteuttaa ja parantaa monin tavoin. Öljyn teho perustuu muun muassa sen korkeaan E-vitamiinipitoisuuteen sekä suureen määrään antioksidantteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Arganöljyn koostumuksen takia se soveltuukin myös aknen hoitoon, auringon polttamalle iholle, atooppiselle iholle ja ihon ikääntymisen hidastamiseen. Monet kasvoöljyt eivät sovellu näin monipuoliseen käyttöön, joten arganöljy on todellakin erikoinen lajissaan.

Itse olen kokenut arganöljyn toimivan erinomaisena kosteuttajana ja parantajana haastavalle iholleni. Käytän sitä lähinnä iltaisin yövoiteen alle ja se riittää hyvin pitämään ihoni terveenä ja pehmeänä. Öljy toimii myös erinomaisesti hiustenhoidossa ja käytänkin sitä hiuksiini sekä naamion tavoin että ajoittain kuiviin latvoihin.

Tiedän arganöljyä käytettävän paljon myös esimerkiksi raskausarpien ehkäisemiseen ja hoitoon. Äitini hehkuttaa arganöljyä sen erinomaisuudesta kuivan ihon ja ikääntymisen hoidossa.

Arganöljyissäkin on eroja, joten kannattaa lukea tuoteselostukset! Itse luotan Born to Bio:n 100% luomu arganöljyyn, jossa on myös provitamiini A:ta – koen tämän olevan paras arganöljy akneen taipuvaiselle iholleni. Born to Bio:n arganöljyä saa myös todella kätevissä pienemmissä pumppupulloissa, jotka voi kätevästi ottaa joka paikkaa mukaan – muuta ei ihonhoitoon välttämättä tarvitsekaan!

Teksti ja kuvat: Laura Myllykoski, Ruohonjuuren asiakas