Terveellisin eväin tatamilla

Ruohonjuuren tuotteita säännöllisesti popsiva brasilialaisen jujutsun taitaja Milla Hirvonen kertoo iloisena: "Lauantaina oteltiin No-Gi Finnish Open. Voitin hopeaa purppura/ruskea/mustavöisten -56,5 kiloisten sarjassa."
Terveellisin eväin tatamillaRuohonjuuri onnittelee Millaa loistavasta suorituksesta ja jakaa isolla ilolla Millan tuunaamaan voimasmoothien reseptin sinunkin iloksesi:

Millan lempparismoothie

1 banaani
2 dl jäisiä mustikoita
2-3 rkl CocoVi:n smoothie mixiä
2 tl baobab-jauhetta
1-2 rkl riisiproteiinia tai hamppuproteiinia
1-2 rkl heraproteiinia
1 rkl kookoskermaa

+ Vettä tai muuta nestettä sen verran, että tulee sopivan juoksevaa. Itse tykkään lusikoitavasta koostumuksesta.

Kaikki ainekset surautetaan sekaisin - ja nam! :P
Brasilialaisen jujutsun (BJJ) Euroopan mestari Milla Hirvonen luottaa puhtaaseen, lisäaineettomaan perusruokaan.

- Olen huomannut, että terveellinen ravinto edistää hyvinvointia ja jaksamista, kertoo vaalean vehnän ja muut tyhjät kalorit ruokavaliostaan pois karsinut ottelija.

Hirvonen on aina ollut kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta, missä suhteessa hän kokeekin poikkeavansa tyypillisestä lajin harrastajasta.- Huolehdin, että saan riittävästi ravintoaineita, laadukkaita proteiineja ja hiilihydraatteja. Palautumiseen käytän heraproteiinia, Hirvonen kertoo. Espoon Takadon riveissä harjoittelevan Millan suosikeihin kuuluvat Ruohonjuuren tuotteista mm. vireystasoa lisäävä havupuu-uutejuoma, monipuolinen kookosöljy sekä ravitsevat spirulina-tabletit.

Milla Hirvosen laji, brasilialainen jujutsu, on hieman judoa muistuttava kamppailumuoto, jonka kilpaotteluissa ei käytetä lainkaan lyöntejä eikä potkuja, vaan ottelut pyritään saattamaan maahan heitoin ja alasviennein, ja päättämään siellä erilaisin hallintaottein, nivellukoin ja kuristuksin. Kyse on siis esimerkiksi nyrkkeilyyn verrattuna pehmeästä kamppailulajista.

- BJJ sopii harrastukseksi kaikille ihmisille, kokoon katsomatta. Tehokkailla tekniikoilla voi näppärästi neutralisoida kaverin painoetua, Milla opastaa ja tarkentaa vielä lajin vaativan asennetta ja kärsivällisyyttä.