Vegaaninen hernekeitto

Vegaaninen hernekeitto: Ainesosat
• 2 rkl oliiviöljyä
• 2 sipulia silputtuina
• 2-5 valkosipulinkynttä silputtuina
• 1 l vettä
• 0,5 kg kuivattuja ruokaherneitä
• 4 porkkanaa kuutioituina
• 1 tl mustapippurirouhetta
• soijakastiketta maun mukaan
• 1 tl kuivattua timjamia
• 3 rkl sinappia
Vegaaninen hernekeitto: Valmistusohje
Liota herneitä yön yli. Kaada aamulla herneistä vesi pois ja huuhtele herneet juoksevan veden alla.
Kuullota silputtuja sipuleita ja valkosipuleita öljyssä kattilassa. Lisää sitten joukkoon vesi ja herneet.
Anna kiehua noin tunnin ajan välillä hämmennnellen. Lisää sitten mausteet ja porkkananpalaset. Keittele vielä puolisen tuntia miedolla lämmöllä ja lisää sinappi. Nauti hyvällä mielellä!