Sitruunainen raakakakku

Sitruunaisen raakakakun resepti
Pohja:• 5 dl cashew-pähkinöitä + vettä
• 1 dl kookosöljyä
• 200 g viikunoita tai taateleita
Täyte:
• 4 dl mantelijauhoa tai muuta jauhoa
• 2 dl hunajaa
• 2 luomusitruunan puristettu mehu
• 1 tl vaniljajauhetta
• 1/2 tl suolaa
• 3/4 dl kookosöljyä
Koristeluun:
• kookoshiutaleita tai kookoslastuja ja sitruunaviipaleitaLaita cashew-pähkinät likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Valuta ja laita tehosekoittimeen. Lisää kookosöljy ja viikunat.
Anna seoksen pyöriä tehosekoittimessa, kunnes massa ja hienontunut. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Mittaa tehosekoittimen kulhoon mantelijauho, hunaja, luomusitruunan puristettu mehu, vaniljajauhe, suolaa + jodia ja kookosöljyä. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pohjaosan päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Suojaa vuoka kelmulla tai foliolla.
Säilytä pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka ja leikkaa kerrallaan tarjotta va määrä suoraan pakastimesta lautaselle. Koristele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ja sitruunaviipaleilla.