Raw food -avokadopasta

Raw Zucchini -pasta + avokadokastike (neljälle nautiskelijalle)
4 kiinteää luomukesäkurpitsaa
5 kypsää avokadoa
1 tl nokkosyrttisuolaa
1 chili
2 limeä
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
5 rkl olut- eli ravintohiivahiutaleita
- Sorvaa vihannessorvimella 4 kiinteää luomukesäkurpitsaa pastaksi.
- Pilko ja sekoita kaikki keskenään, jätä “sattumia” joukkoon. Sekoita raakapastan joukkoon ja nauti! Tämä kastike toimii myös papupastan kanssa!
Resepti ja kuva: Anna Jokinen
Mitkä ihmeen oluthiivahiutaleet?
B-vitamiinirikkaat ravintohiivahiutaleet (joita oluthiivahiutaleiksikin kutsutaan) ovat huisin herkullinen tapa täydentää ravintoaan. Juustoisen maun omaavat, täysin vegaaniset hiivahiutaleet sopivat mitä mainioimmin ruoka- ja salaatti-annosten päälle ripoteltaviksi.
VINKKI: Ravintohiivahiutaleista, "vegaanin parmesanista", voi myös varsin vähällä vaivalla loihtia vegaanisen valkokastikkeen esimerkiksi lasagnen täytteeksi. Kannattaa kokeilla!