Raw food -avokadopasta

Ruohonjuureen mainetta niittäneitä raakakakkuja taiteileva Anna Jokinen paljastaa huikean herkullisen raakapastareseptin, josta ei tule ähky tai pullea olo. Tämän ravinnetiheän aterian jokainen suupala hellii makunystyröitäsi ja antaa virtaa uudelle päivälle.
Raw food -avokadopasta
"Rakastan ravintohiivahiutaleita ja haluan että ihmiset oppisivat käyttämään niitä monipuolisemmin. Tässä on todella yksinkertainen raakapasta-ohje, jonka juurikin nuo olut- eli ravintohiivahiutaleet kruunaavat",  palkittu kasviskokki Anna Jokinen kertoo.

Raw Zucchini -pasta + avokadokastike (neljälle nautiskelijalle)4 kiinteää luomukesäkurpitsaa
5 kypsää avokadoa
1 tl nokkosyrttisuolaa
1 chili
2 limeä
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
5 rkl olut- eli ravintohiivahiutaleita


  • Sorvaa vihannessorvimella 4 kiinteää luomukesäkurpitsaa pastaksi.
   • Pilko ja sekoita kaikki keskenään, jätä “sattumia” joukkoon. Sekoita raakapastan joukkoon ja nauti! Tämä kastike toimii myös papupastan kanssa!   Resepti ja kuva: Anna Jokinen

   Mitkä ihmeen oluthiivahiutaleet?


   B-vitamiinirikkaat ravintohiivahiutaleet (joita oluthiivahiutaleiksikin kutsutaan) ovat huisin herkullinen tapa täydentää ravintoaan. Juustoisen maun omaavat, täysin vegaaniset hiivahiutaleet sopivat mitä mainioimmin ruoka- ja salaatti-annosten päälle ripoteltaviksi.

   VINKKI: Ravintohiivahiutaleista, "vegaanin parmesanista", voi myös varsin vähällä vaivalla loihtia vegaanisen valkokastikkeen esimerkiksi lasagnen täytteeksi. Kannattaa kokeilla!