Pellava-puolukka raakasuklaakeksit

Keksiresepti
• 1 dl tahinia tai kurpitsansiementahnaa
• 4 rkl vaahterasiirappia
• 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (juoksevana)
• 2 tl puolukkajauhetta
• 1/3 tl jauhettua vaniljaa
• 40 g raakakaakaomassaa
• 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
• 4 rkl pellavansiemenrouhetta
• Koristeluun: 16 kpl saksanpähkinöitä
1. Yhdistä kulhossa huoneenlämpöinen tahini tai siementahna, vaahterasiirappi, kookosöljy, puolukkajauhe ja vanilja.
2. Rouhi kaakaomassa tarvittaessa terävällä veitsellä hienommaksi ja sulata se hellävaraisesti vesihauteessa. Älä kuumenna suklaata, sillä muuten sen arvokkaat ainesosat tuhoutuvat. Lisää kaakaomassa, kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe siemenseokseen. Sekoita lusikalla tasaiseksi.
3. Kumoa massa tarjottimelle leivinpaperin päälle ja taputtele se noin 1,5 cm paksuiseksi neliöksi. Paina kostean levyn pintaan tasaisin välein 16 saksanpähkinää. Nosta jääkaappiin tekeytymään 4-5 tunniksi. Leikkaa jähmettynyt levy 16 osaan siten, että jokaisen keksin keskelle jää saksanpähkinä. Säilytä raakakeksit jääkaapissa kannellisessa rasiassa. Keksit voi myös pakastaa.
Resepti: Pauliina Tervo