Munakas ilman kananmunaa (vegaaninen)

Hienon keltaisen värin omaavaa, melko proteiinipitoista kikhernejauhoa käytetään myös monissa Lähi-idän tai Intian ruoissa. Ne sopivat myös mitä mainioimmin vegaanisen "munakkaankin" väsäämiseen.

Munakas ilman kananmunaa (vegaaninen)

Vegaaninen "munakas"

• 2 sipulia hienoksi silputtuina
• (valkosipulia, jos niin haluat)
• 2 dl kikhernejauhoja
• 2 dl vettä
• paprikajauhetta
• ripaus yrttisuolaa
• (ripaus chilijauhetta ja kurkumaa)
• jauhettua korianteria
• suolaa
• oliiviöljyä paistamiseen


1. Sekoita kikhernejauhot, mausteet ja vesi keskenään. Lisää joukkoon silputtu sipuli (ja murskattu valkosipuli). Jätä munakastaikina turpoamaan noin 10 -15 minuutin ajaksi. Jaa sitten taikina kahteen osaan.

2. Kuumenna reilu kerros oliiviöljyä paistinpannulla. Painele munakastaikinasta lättynen pannulle ja paista sitä molemmilta puolilta niin kauan, että munakkaan pinta on saanut hivenen väriä. Paistele toinen munakas samaan tyyliin ja popsi hyvällä ruokahalulla esimerkiksi avokadon ja tomaatin kera.