Maapähkinävoipasta

Maapähkinävoipastan resepti
(4 henkilölle)
• 1 parsakaali pilkottuna
• kevätsipulin varsia hienonnettuna
• 300 g papu- tai linssipastaa
• 1 rkl suolaa
• 2 dl vettä
• 1 dl maapähkinätahnaa
• 2 rkl tomaattipyreetä
• 1-2 tl soijakastiketta
• (chilikastiketta, jos mieli halajaa)
Kiehauta maapähkinäkastike, tomaattipyree, vesi, soijakastike (ja chilikastike) pikkukattilassa ja laita sivuun vetäytymään.
Mittaa isoon kattilaan nelisen litraa vettä, mausta se suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta kiehuvaan veteen keittele pastaa nelisen minuuttia. Lisää sekaan pilkotut parsakaalit ja keittele toinen mokoma lisää.
Siivilöi pasta ja parsakaalit ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita maapähkinäkastike joukoon ja koristele pilkotulla kevätsipulilla. Nauti hyvillä mielin.