Vastustuskyky vantteraksi luonnon omin keinoin!

Monilla painaa koko syksyn kerrytetty univelka ja kun tämän yhdistää keleihin niin melkolailla yhden flunssan voi itselleen talveksi ennustaa. Ota tästä talteen flunssankarkoitusresepti.
Vastustuskyky vantteraksi luonnon omin keinoin!
Ensin: Lepo, lepo ja lepo. Mikään mahti maailmassa ei korvaa unta. Hyvä ruokavalio ja mummojen suosikki: käsien pesu.

Jos silti flunssa iskee, niin takuutaltutin on Kylmän kauden superjuoma. Tämän reseptin olen saanut ystävältäni ja todennut hyväksi.

Kylmän kauden superjuoma

Keitä runsaasti vettä ja etsi isoin muki taloudesta, juomaa ei voi nauttia liikaa.
Pilko pieneksi inkivääriä ja valkosipulia ja pudota mukin pohjalle.
Lurauta mukaan luomuhunajaa ja sekoita.
Kun juoma ei ole enää kiehuvan kuumaa, laita sekaan ruokalusikallinen Kurkumaa ja toinen ruokalusikallinen Camu Camu-jauhetta, sekoita jälleen.

Juoman voi jättää tähän, tai sitten voit laittaa makuun mukaan itseäsi miellyttävää teetä, minulla on käytössä Pukkan Elderberry& Echinacea kun haluan makeutta juomaani ja Pukkan Three Gingeriä kun haluan hengitystä aukaisevaa juomaa. Tärppinä Three Gingeristä vielä se, että tee on myös upean maistuvaa ilman mitään lisukkeita, kun sen antaa jäähtyä jääkaapissa viileäksi.

Näiden lisäksi käytän ensiapuun Arctic Warriorsin Puolustaja-geelishotteja. Käteviä pikkuvahvistajia!

Tsemppiä kaikille tähän vuoden pimeimpään aikaan, sairastelun masentavuuteen auttaa myös hyvä lukeminen ja villasukat. Kannattaa myös hankkia eteerisen öljyn lyhty. Omassani lämpenee Eukalyptys tai Piparminttu-tipat, avaamaan hengitystä. Vauvan tukkoista nenää olen hoitanut laittamalla näitä tippoina nenäliinaan vauvan pään vierelle yöksi.

Teksti ja kuva: Mia Backman