Kurkumamaito eli golden milk

Tiesitkö, että kurkuma taistelee terveytesi tukena - tulehduksiakin vastaan? Loihdi terveyttä tukeva kurkumamaito ja totea teho!
Kurkumalate eli golden mylk

Kurkuman käyttö lääkinnällisessä ja terapeuttisessa tarkoituksessa perustuu suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka laittaa pöpöt pinteeseen! Kurkumamaito on kelpo keino nauttia kurkumaa.

Kurkuman kanssa yhdessä kannattaa nauttia mustapippuria, koska mustapippurin piperiini saa kurkuman sisältämän kurkumiinin imeytymään tehokkaammin. Myös hyvälaatuinen rasva vaikuttaa asiaan suotuisasti. Sen vuoksi alla olevassa kurkumamaito- eli golden milk -reseptissä ja kurkumajauheen lisäksi ainesosina mustapippuri ja kookosöljy.

Maltillisina annoksia käytettynä kurkuma vaalii myös vatsaasi. Kurkuma on luonnollinen maksan puhdistaja ja siitä saattaa olla hyötyä rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa.

Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on pitkään käytetty masennuksen hoidossa. Kurkumalla on vahvoja tulehduksia estäviä ominaisuuksia, jotka toimivat yhtä hyvin kuin monet tulehduslääkkeet – ilman sivuvaikutuksia.

Kurkumasta voi varsin vähällä vaivalla valmistaa "golden milk"-nimelläkin tunnettua ”ihmejuomaa”, jolla on huikea määrä terveysvaikutuksia.

Kurkuman (sisältämän kurkumiinin) ja mustapippurin yhteisvaikutus terveyteen on paljon vahvempi kuin kurkumiinilla yksinään – siksi kannattaa loihtia tätä juomaa heti!

Kurkumamaito (golden milk):

2,5 dl mantelimaitoa, luomumaitoa, riisimaitoa, hampunsiemenmaitoa tms

1tl kookosöljyä

1/4tl kurkumatahnaa (resepti alla)

hunajaa makeutuksena

Sekoita kaikki aineet (paitsi hunaja) kattilassa. Käännä levy keskilämmölle, älä kiehauta ja sekoittele koko ajan. Loppuvaiheessa lisää hunajaa makeutukseksi.

Kurkumatahna:

0,6dl kurkumajauhetta

1/2tl mustapippuria

1,25dl hyvälaatuista vettä

Sekoita kaikki aineet pienessä kattilassa, laita levy keskilämmölle, sekoita koko ajan kunnes seoksesta muodostuu paksu tahna. Tahna valmistuu nopeasti, joten varo ettei seos kärähdä. Säilytä jäähtynyt tahna jääkaapissa.

Lue myös:

Kurkuma tukee terveyttäsi - maustekaappi olkoon lääkekaappisi >>

Osta kurkumatuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>