Kikhernejauho on kasviskokin pelastus!

Hienon keltaisen värin omaavaa, melko proteiinipitoista kikhernejauhoa käytetään myös monissa Lähi-idän tai Intian ruoissa. Ne sopivat myös mitä mainioimmin keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen, gluteenittomien lättyjen tai suolaisten wräppien valmistamiseen tai vegaanisen "munakkaankin" väsäämiseen.Ota talteen reseptit!Kurja on se päivä, jona kikhernejauho on kaapistani lopussa! Tuo gram-jauhonakin tunnettu mahtiaines pitää kaikenlaiset kasvispihvit ja -pyörykät napakasti kasassa - ihan ilman kananmunaa. Esimerkiksi porkkana- tai linssikeiton jämät jalostuvat käden käänteessä mahtaviksi kasvispihveiksi, kun ne ryydittää silputulla sipulilla ja tuhtiuttaa sopivalla määrällä kikhernejauhoa - ja paistelee sitten öljyssä molemmin puolin rapsakoiksi pihveiksi.

Munakas ilman munaa (2 kpl)
TAI Kikhernepihvit (8 kpl)

4 dl kiehuvankuumaa vettä
2 dl kikhernejauhoja
1 rkl oliiviöljyä
1/2 - 1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl tamaria tai soijakastiketta
6 kpl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä palasteltuna
1 punasipuli silputtuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota viitisen minuuttia. Lorauta paljohkosti oliiviöljyä paistinpannulle ja kaada munakastaikina kuumenneelle pannulle. Paista molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi ja nauti särvinten kera. Vegaanisen munakkaan kyytipoikana maistuu mainiosti esimerkiksi sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla maustettu avocadosoosi.

Samasta massasta voit halutessasi valmistaa pannulla runsaahkossa oliiviöljyssä paistaen kikhernepihvejä, joita taikinasta saat noin 8 kappaletta.

Ruohonjuuren henkilökunta suosittelee kikhernejauhoja

"Kikhernejauho, toimii kuin kananmuna, mutta säilyy paremmin! Kikhernejauhoa täytyy aina olla saatavilla, koska se toimii oivana sidosaineena kaikenlaisissa taikinoissa, niin makeissa muffinsseissa kuin suolaisissa kasvispihveissäkin. Oma ehdoton suosikkini on kikhernekäs eli munaton munakas, joka syntyy kikhernejauhoista, vedestä ja mausteista. Kannattaa kokeilla."
- Saija