Helppo sämpyläohje: Lumoavat luomusämpylät

Nappaa tästä talteen helppo sämpyläohje luomullisiin herkkusämpylöihin!
helppo sämpyläohje

HELPPO SÄMPYLÄOHJE


2 rkl chia-siemeniä+ 1 dl vettä
1dl oliiviöljyä
2 rkl psylliumkuitua
2 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja
1 dl riisijauhoja
2 dl tattarijauhoja
2 dl mantelijauhoja
ripaus ruususuolaa
3 dl vettä
noin 1 rkl öljyä
kurpitsansiemeniä (vettä ”voiteluun”)

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Liota chia-siemeniä vedessä vähintään 15 minuuttia. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon liotetut chia-siemenet, öljy sekä neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Öljyä kätesi ja muodosta taikinasta pyöreitä palloja.

Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja painele niitä hieman kasaan. Litteämmät sämpylät paistuvat tasaisemmin ja niitä on helpompi syödä. Voitele sämpylät munalla (tai vedellä) ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.

Nakkaa sämpyläpellillinen uuniin ja paista niitä noin 20 minuuttia (tai kunnes sämpylöiden pohja on kova ja ne ovat saaneet sopivasti väriä).

VINKKI: Jos kaikkia sämpylöitä ei tule heti syödyksi ja niitä jää yli, voit hyvin lämmittää niitä halkaistuna leivänpaahtimessa – maku on mitä mainioin!