Hapatettu cashewpähkinäjogurtti

Tämä herkullinen, hapattamalla valmistettu, probiooteilla rikastettu cashewjogurtti saa makuhermosi helähtelemään! Nappaa talteen resepti, maista ja ihastu ikihyviksi itsekin!
cashewjogurtti

Cashewjogurtti tee-se-itse

Tee näin:

Liottele cashew-pähkinöitä yön yli. Siivilöi pähkinät aamulla ja huuhtele ne sitten hyvin. Lisää pähkinät blenderiin veden kera ja suristele ne silkkisen tasaiseksi massaksi. (Lisää tarvittaessa tai halutessasi lisää vettä ja huomaa, että valmis jogurtti tulee olemaan tästä hieman jähmeämpää.)

Tyhjennä sitten probioottikapselien sisältö ja sekoita vain pikaisesti, jotta probiootit sekoittuvat tasaiseksi massaan. Huomaa, ettet sekoita probiootteja jogurttiin, jos massa on blendauksen jäljiltä kuumaa. Anna tällöin jäähtyä hetki, max noin 40 asteiseksi. Kaada jogurtti puhtaaseen lasipurkkiin ja peitä purkin kansi liinalla/harsolla.

Nosta suojaisaan ja vedottomaan paikkaan, esimerkiksi uuni on hyvä. Jos kodissasi on kylmä, voit pistää purkin myös kuivurin tai uunin noin 40 asteen lämpöön. Anna hapattua huoneenlämmössä 24 tuntia.

Peitä valmis jogurttipurkki kannella ja nosta jääkaappiin. Nauti kylmänä ja hyvillä mielin!

Resepti: Anne Barck, www.annekatariina.com