Gallo pinto -mustapapumurkina

Mustapavut ovat ravinteikkuuteensa verrattuna varsin vähäkalorisia eikä niissä ole tippaakaan tyydyttynyttä rasvaa. Runsaasti kuituja sisältävät pavut tekevät hyvää ruoansulatukselle. Kokeile nyt tätä maukasta papumuhennosta!
Gallo pinto -mustapapumurkina

• 3 rkl oliiviöljyä
• 5 dl keitettyä riisiä
• 4 dl mustia papuja keitettynä
• 1 sipuli silputtuna
• 1 rkl jauhettua korianteria
• chiliä ja suolaa maun mukaan
• sitruunaa puristettuna
• (kookosmaitoa)
• Lisukkeeksi, jos niin haluat: esim. paistettuja keittobanaaninsiivuja tai paistettuja tomaattisiivuja tai avokadoa


1. Kuullota sipulisilppu öljyssä, isossa pannussa. Lisää sekaan mausteet ja keitetyt mustapavut. Paistele
muutaman minuutin ajan.

2. Nakkaa sitten sekaan keitetty riisi, sekoittele ja paistele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja purista joukkoon hiukan sitruunaa. Tarjoile
lisukkeiden kera tai sellaisenaan - hyvillä mielin!

VINKKI: Gallo pinton voit myös mainiosti tehdä kookosmaitoon. Tällöin maku on lempeämpi, kermaisempi ja vieläkin herkullisempi!