Gado gado -kastike: Yes Vegan Grab & Go resepti ja vinkit

Kuva: Pyry Antero
Coconut aminos-kastike valmistetaan sekoittamalla kookosetikkaa (fermentoitu kookosvedestä) kookosnektariin sekä lisäämällä mausteita. Maku on suolaisen ja makean tasapainoinen liitto. Voit käyttää sitä korvaamaan esimerkiksi soijakastikkeen ruuanlaitossa. Se tuo ruokiin herkullista makua esimerkiksi salaatissa, mausteena tai marinadeissa. Coconut aminos on luontaisesti gluteenitonta ja sisältää esimerkiksi soijakastiketta vähemmän suolaa. Lue lisää coconut aminoksesta >>
Jos sinua kiinnostaa testata tätä makoisaa kastiketta ruuanlaitossa, niin kokeile vaikkapa alla olevaa Gado-gadon reseptiä. Tämä on hieman muunneltu versio indonesialaisesta klassikkokastikkeesta. Sopii erinomaisesti esimerkiksi riisipaperiin käärittyjen täytettyjen kevätrullien kanssa dipiksi!
Gado-gado-kastike
1,5 dl tahinia
3 rkl coco-aminos-kastiketta
2-3 rkl srirachaa
2 limen mehu
½ prk mantelivoita tai maapähkinävoita (noin 110 g)
2-3 rkl kookossokeria
1 dl kookosmaitoa
Hurrauta kaikki aineet sauvasekoitttimella tai tehosekoittimella sileäksi. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan. Dippaile menemään ja nauti!