Cake batter - kakkutaikinaa heti aamusta?

Aamiaiskulhojen taiteilemisen vanavedessä aamupalatrendiksi on rantautumassa (ainakin Jenkeissä) cake batter. Kuulostaa melko järjettömältä, mutta sitä se ei ainakaan ravitsemuksellisesti välttämättä ole.
Cake batter - kakkutaikinaa heti aamusta?


 

Kuvassa meksilolaisviritteinen aamiaiskulho, jonka reseptin voi katsoa tästä

Cake batter tarkoittaa kakkutaikinamaista aamupuuroa, jonka raaka-aineina parhaimmillaan komeilee kimara varsin maukkaita ja ravinnerikkaita aineksia: (gluteenitonta) kauraa, hyvälaatuista proteiinia ja pähkinä- tai mantelitahnaa.


Cake batter valmistetaan sekoittamalla illalla keskenään haluamassaan suhteessa (gluteenittomia) kaurahiutaleita, hera- tai riisiproteiinijauhetta, kookosjauhoa, mantelimaitoa ja manteli- tai pähkinätahnaa.


Tämä sekoitus maustetaan vielä ripauksella laadukasta suolaa ja makeutetaan esimerkiksi hunajalla tai kookossokerilla - ja rikastetaan vielä marjoilla.


Homma toimii samoin kuin aamiaiskulhoja väsättäessä: Cake batter-aines laitetaan yön ajaksi tekeytymään jääkaappiin ja aamulla se nautitaan hyvällä mielellä.


Jos cake batterinsa nauttii puuron sijaan mielummin smoothien muodossa, nesteen (eli esimerkiksi mantelimaidon) määrää luonnollisesti lisätään suhteessa muihin aineksiin - tyyli on vapaa, kunhan makuhermot vaan saadaan helähtelemään!


Cake batter on aamiaiskulho toisella nimellä


Koska myös aamiaiskulhojen aineksiksi voi nakata ihan mitä tahansa on cake batter vain yhdenlainen aamiaiskulhovariantti uudella nimellä varustettuna.


Aamiaiskulhojen taitelemisen jujunahan on laittaa tuorepuuroainekset (”overnight oats”) illalla likoamaan ja loihtia satsista aamiaiskulho (”breakfast bowl”, joka sitten aamulla koristellaan näyttävästi esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä.


Ruohonjuuren aamiaiskuhoreseptejä voit katsella tästä:


Quinoa-aamiaiskulho


Vadelmainen chia-aamiaiskulho


Englantilaisviritteinen aamiaiskulho


Meksikolaisvaikutteinen aamiaiskulho


Amarantti-chia-aamiaiskulho


Aurinkoinen aamiaiskulho