Yksi purkki - paljon hyötyjä! Laadukas monivitamiini on helppo valinta ravitsemusta tukemaan.

Puhtaista ja kasvirohdoksia monipuolisesti sisältävistä ravintolisistään tunnettu Terranova on kehittänyt naiselle, miehelle ja kuntoilijalle yksilöllisemmin suunnitellut monivitamiinit.
Ravintolisistään tunnettu Terranova on kehittänyt naisille, miehille ja kuntoilijoille yksilöllisemmin suunnitellut monivitamiinit.
Olemme kaikki yksilöllisiä – siksi Terranovan tuotekehitys on ottanut askeleen kohti myös yksilöllisemmin räätälöityjä monivitamiineja. Erityisesti sukupuoli ja elämäntyyli määrittelevät yksilön ravitsemustarpeet. Eri vitamiinien ja hivenaineiden tarve voi olla hyvinkin erilainen vaikkapa vähemmän liikkuvan naisen ja runsaasti liikkuvan miehen välillä, tai raskaana ollessa. Terranova on luonut ratkaisun kehittämällä uudet, tasapainoiset monivitamiinit naisen, miehen, kuntoilijan tarpeisiin.

Milloin monivitamiini on tarpeellinen?


Monivitamiini on hyödyllinen lisä ruokavalioon erityisesti, kun elää stressaavaa aikaa tai kun ruokavalio ei ole tarpeeksi monipuolinen. Myös flunssa-aikana monivitamiinilla voi turvata tärkeiden, vastustuskykyä tukevien hivenravintoaineiden saannin tasapainoisesti. Monivitamiini on helppo ja turvallinen vaihtoehto myös silloin, kun ei ole tietoinen yksittäisten ravintoaineiden puutoksista tai lisätarpeesta. Vitamiinit ja hivenaineet toimivat yhteistyössä ja välillä myös toistensa vastavaikuttajina, ja siksi monivitamiinilla pystyy varmistamaan tasaisen ravinteiden saannin oikeassa suhteessa. Raskausaikana on myös hyvä turvata ravintoainetasapaino ravintolisällä, ja paljon urheilevan kannattaa myös täydentää ruokavaliotaan tarpeellisilla vitamiineilla.

Terranovan monivitamiinit sisältävät vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi joka tuotteelle uniikin, tarkoin suunnitellun Magnifood -kasviyrttiyhdistelmän. Se tehostaa vitamiinien- ja hivenaineiden imeytymistä ja niiden aineenvaihduntaa elimistössä. Magnifood tarjoaa samalla runsaasti erilaisia luonnollisia kasvien fytoravinteita, joista voi olla puutetta erityisesti vähemmän kasviksia sisältävässä ruokavaliossa ja stressaavassa elämänrytmissä. Magnifoodin kasvijauheet ovat tuorepakastekuivattuja, jolloin kasvien luontaiset entsyymit ja vaikuttavat aineet ovat säilyneet koskemattomina, tuoretta kasvia vastaavana. Terranova ei laita tuotteisiinsa lainkaan lisä- tai täyteaineita ja kaikki sarjan tuotteet sopivat vegaaneille.

Tukea luustolle ja hormonitasapainolle


Nainen tarvitsee ravinnosta tukea erityisesti luustolle sekä hormonitasapainonsa hyväksi. Siksi Living Multivitamin WOMAN -tuotteessa löytyy enemmän luustolle tärkeää kalsiumia, K2-vitamiinia ja booria. Tuote sisältää tavallista monivitamiinia enemmän hedelmällisyydelle tärkeää folaattia sekä rautaa, josta naisilla on useammin puutetta. Mukana on myös luteiinia, omega-3-6-9-rasvahappoja sekä alfalipoiinihappoa. Hiusten, ihon ja kynsien kuntoa tukemassa on sinkkiä, seleeniä, B-vitamiineja ja C-vitamiinia. Yhdentoista kasvin Magnifood-kasviyhdistelmä sisältää mm. hyviä rasvahappoja sisältävää tyrniä, puhdistavia yrttejä sekä hyödyllistä karpaloa.

Mies tarvitsee sinkkiä

Miehille suunniteltu Living Multivitamin MAN sisältää enemmän mm. hedelmällisyydelle tärkeää sinkkiä. Myös hermostolle ja lihaksistolle merkityksellistä magnesiumia, antioksidanttista lykopeenia ja E-vitamiinia on korostettu tuotteen sisällössä. Sydän ja verisuonisto on otettu huomioon lisäämällä tuotteeseen mm. punajuurta ja viinirypäleen siemenuutetta. Ravinteikkaat macajuuri ja kurpitsansiemen täydentävät tämän miehekkään monivitamiinin. Tuote ei myöskään sisällä rautaa.

Ravintolisistään tunnettu Terranova on kehittänyt naisille, miehille ja kuntoilijoille yksilöllisemmin suunnitellut monivitamiinit.

Ravinteet liikkujan kestävyydelle ja aineenvaihdunnalle


Kuntoilijan ravitsemuksen tulisi tukea erityisesti kestävyyttä, palautumista ja aineenvaihduntaa. Aktiivisesti liikkuvaa onkin ajateltu omalla Living Multivitamin SPORT -monivitamiinilla, joka sisältää 30 vitamiinia, mineraalia ja ravinnetta. Tuote sisältää enemmän B12-vitamiinia, B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia, E-vitamiinia ja kromia kuin tavallinen monivitamiini suorituksen ja palautumisen tueksi. Ubikinonia, alfalipoiinihappoa ja astaksantiinia on lisätty tukemaan vaikutusta. Tuotteen ainesosat täyttävät WADA:n anti-doping –vaatimukset. Living Multivitamin SPORT palkittiin 2019 myös Englannissa Natural Health Trade Awardsissa parhaana urheiluravintolisänä. 

Vitamiinit koko perheelle


Living Multinutrient Complex on puhdas ja tasapainoinen vaihtoehto koko perheen tarpeisiin ja sopii myös yli 12-vuotiaille nuorille. Magnifood Complexin yrttien, kasvien ja marjojen tehoaineet yhdistettynä vitamiineihin ja hivenaineisiin tehostaa vitamiinien ja hivenaineiden imeytymistä ja toimintaa elimistössä. Valikoimasta löytyy lisäksi suosittu raskausajan monivitamiini sekä lasten monivitamiinit.

Kirjoittaja: Annika Aro, diplomiravintoterapeutti