Virkisty ja uudistu! Vehnänorasmehun terveyshyödyt

Vehnänorasmehu on uudistavaa kulauteltavaa - ja toden totta terveyttä tulvillaan. Oraiden kasvattaminen ja mehuksi puristaminen vaatii hiukan vaivannäköä - ja siksipä vehnänorasmehujauhe onkin varsin varteenotettava vaihtoehto.
VEHNÄNORAS

Sana ”vehnä” saa monet nykyajan terveystrendejä seuraavat ihmiset kavahtamaan. Useissa vehnätuotteissa ei todellakaan ole paljon kehumista, koska lähes kaikissa vehnävalmisteissa tärkeät kuidut, kivennäisaineet, alkiot ym. hyödyllinen on ”kuorittu pois”. 

Moni on myös herkistynyt viljoille, joista pahin on tiettävästi juuri vehnä. Gluteeniton ja viljaton ruokavalio on tuonut helpotusta mitä erilaisimpiin vaivoihin, etenkin vatsan ja suoliston ongelmiin. Mutta voiko vehnä silti olla todellista terveysruokaa? Kyllä vaan - ainakin orasmehuna nautittuna!

Miten vehnänoraasta tuli terveysruokaa

Vuonna 1925 amerikkalainen maatalouden kemisti, tohtori Charles Schnabel kiinnostui vehnänoraasta. Hänen innoittamanaan myös monet muut sen ajan lääkärit, tutkijat ja terveydenalan ammattilaiset tekivät lukuisia tutkimuksia oraan terveysvaikutuksista vuosien 1925 ja 1950 välisenä aikana. 

Elävän ravinnon ”äiti” Ann Wigmore löysi uudelleen vehnänoraan 1970-luvulla ja hän olikin sitä mieltä, että nauttimalla orasmehua elävän ravinnon kanssa on mahdollista tervehtyä monista sairauksista. Kun Wigmore sairastui vakavasti, hän alkoi etsiä luonnollisia keinoja parantaa itsensä. Mummon antamat opit palasivat mieleensä. Wigmore ei pelkästään parantanut itseään vaan nosti itsensä huippukuntoon!

 Ann Wigmoren aikana maailma ei ollut vielä valmis suureen elämänmuutokseen raakaravinnolla, mutta hän loi sille vankan perustan. Nyt lähes 50 vuotta myöhemmin raakaravinto, orasmehu sekä muut vihertuotteet ovat ehkä suositumpia kuin koskaan.

Vehnänoras – gluteeniton vitamiinipommi

Vehnänjyvistä kasvatettu oras on monille tuttua pääsiäisruohona tai kissan pureskeltavaksi kasvatettuna ruohona. Kesäisen vihreä ja makean makuinen vehnänoras on gluteenitonta ja se on erinomaista ravintoa myös ihmiselle. Se luokitellaan orasvaiheessa kasvikseksi, joten on eri asia käyttää orasta kuin vehnää viljana. 

Vehnänoras sisältää runsaasti niitä aineita, jotka pitävät yllä elimistön terveyttä ja elinvoimaa. Siinä on runsaasti mineraaleja, vitamiineja, aminohappoja, lehtivihreää ja paljon elimistölle hyödyllisiä entsyymejä. Entsyymit auttavat ruoka-aineita pilkkoutumaan. Lehtivihreä tunnetaan myös tehokkaana suolistossa olevien myrkkyjen poistajana.


Viherjauheissa on eroja kuin viineissä

Superfood- buumin myötä uusia vihertuotteita on tullut markkinoille runsaasti. Lähes kaikissa jauheissa vehnänoras jauhetaan kuivatusta orasruohosta, jossa on mukana koko kasvi kuituineen. Vehnänoraan uudistava ja parantava vaikutus piilee kuitenkin sen mehussa, jossa kaikki ravitsevat aineet ovat tiiviissä muodossa. Vastapuristettua orasmehua juodaankin hyvin pieniä määriä kerrallaan, koska sen voimakkaasti puhdistava vaikutus voi aiheuttaa suurina annoksina paasto-oireita kuten pahoinvointia ja päänsärkyä. Puristamalla 100 kiloa orasta saadaan mehutiivistettä noin 3 kiloa, joten se on hyvin tiivistä tavaraa.

Suomalaisten orastuotteiden edelläkävijä

Biomed Oy on valmistanut orastuotteita jo lähes 30 vuoden ajan ja voidaankin sanoa, että se on suomalaisten orastuotteiden ehdoton edelläkävijä. Luomulaatuiset oraat kasvatetaan lähitilalla ja jokaisen puristetun mehuerän mikrobiologinen puhtaus tutkitaan.

Pakastekuivatussa mehutiivisteessä vaikuttavien aineiden määrä on moninkertainen tavalliseen orasjauheeseen verrattuna. Uudella suomalaisella vehnänorasmehujauheella voit virkistää elimistöä ja pitää puhdistuskuureja ns.”paasto ilman paastoa” jossa pyritään pääsemään eroon elimistön kuona-aineista. Sekoita veteen, pirtelöön tai ripottele salaattiin. Kokeile sekä puhdistu, hoikistu ja virkisty!

Nappaa Biomed vehnänorasmehujauhe terveytesi tueksi tästä >>

Kirjoittaja: Birgit Stenroos