Vimma koira testasi: YORA Pet Foods -tuotteita!

Koirani Vimma täytti tänä vuonna 8-vuotta, samalla saavuttaen itselleen "seniori" tittelin. Onnentoivotusten lomassa tämä sai minut pohtimaan uudemman kerran koirani terveyttä, etenkin nivelten terveyttä. Muistin että Ruohonjuureen valikoimiin oli tullut Yora Pet Foods hyönteisravintosarja, jossa pääraaka-aineena käytettiin hyönteisproteiinia. Vimma saikin ihanalta Yoran-tiimiltä herkkuja testiin!

Vimma koira testasi: YORA Pet Foods -tuotteita!

Vimman täytettyä vuosia päädyin pohtimaan koirani nivelten terveyttä ja etenkin kuinka pystyisin parhaimmalla tavalla ennaltaehkäisemään nivelrikkoa, joka vaanii vanhoja koiria. Ajatustyötä lisäsi fakta että olemme Vimin kanssa muuttaneet hissittömään taloyhtiöön ja portaissa kulkeminen tapahtuu lähinnä sylikoirana.

Kiikuttaessani kassin kotiin annoin Vimman "unboxata" lähetyksen ja erityisesti mukana tulleet Yora Rewards -palkitsemisnamit olivat heti puikkonokan mieleen! Nannat pääsivätkin pian makutestiin ja nopeudesta jolla namit katosivat voi sanoa, että hyönteisherkut eivät hävinneet lihaversiolle pätkääkään.

Meillä kuluu paljon nameja lenkeillä koulutustilanteissa, joten ehdotonta plussaa oli miten hyvä rakenne näissä herkuissa on. Luun muotoiset pienet koirankeksit saa helposti halkaistua pienimmiksi paloiksi! Lisäksi namit ovat vähäkalorisia eivätkä haise omaan nenään pahalta. Näistä tuli aivan ehdoton hitti meidän taloudessa!

Olen syöttänyt Vimille pääsääntöisesti eläintarvikeliikkeistä ostettuja nappuloita. Yleensä kriteereiksi on valikoitunut herkkävatsaiselle sopiva mielellään vehnätön ruoka. Olin hämmentynyt ja ihmeissäni ettei Vimmalle tullut minkäänlaisia vatsavaivoja vaihtaessani Yoraan. Nappulat tässä senioriversiossa ovat  keskikokoisia ja olin tyytyväinen että ne mahtuivat myös Vimman aktivointipallon sisälle.

Kokeilussa oli myös Yoran Dreamers namipalat, jossa hyönteisproteiinin lisänä komeilee rauhoittavat sitruunamelissa, valeriaana ja laventeli. Näiden nannojen pitäisi avittaa karvakamujen rauhoittumista. Kokeilin näiden antamista ukkosmyrskyn aikana, mutta hätääntyneelle ja paukkuaralle koiralle ei pelkillä kekseillä saada mielenrauhaa. Parhaan hyödyn näistä saa varmasti antamalla muutaman nannan hyvissä ajoin silloin kun tietää, että luvassa on koiralle lievästi jännittävä tilanne.

Viimeisenä testiin päätyi Yoran proteiinipatukka. Olin suunnitellut pilkkovani patukan muutamaan osaan ja nappaavani pari palaa mukaamme pidemmälle lenkille, mutta Vimmalla oli muita suunnitelmia. Avattu patukka jäi hetkeksi vartioimatta ja silmän välttäessä lassie kääntyi rikoksen polulle. Hän taisi olla sitä mieltä, että lisäenergiaa on saatava ennen lenkkiä eikä lenkin aikana. Lenkkipolkua päästiin siis tamppaamaan ihan kunnolla, kun energiavarastot olivat kohdillaan.

Mitä mieltä olen kaiken kaikkiaan kokeilluista Yora tuotteista?

Ensinnäkin Vimma rakasti niitä. Kaikki mitä kokeilimme meni alas hetkeäkään epäröimättä ja soveltuivat hiukan herkkävatsaiselle koiralle. Normaalisti annan Vimmalle ruoan lisänä Ruohiksesta ostettua ruusunmarjarouhetta juurikin nivelten takia, mutta testiaikana jätimme tämän pois. Silloin kun annoin Vimin kipittää portaissa ne kuljettiin rivakasti ja epäröimättä, lenkilläkin häntä heilui iloisesti kun tarjolla oli ihania makupaloja.

Pidin myös siitä, että omaan nenään ruoka ja herkut olivat tuoksuttomia, mutta koiralle ne selkeästi tuoksuivat kiinnostavilta. Kaikkien purtavien koko ja rakenne oli hyvä ja erityisesti makupaloja oli helppo pieniä useammiksi paloiksi.

Ihmiselle parasta Yorassa on ehdottomasti eettisempi vaihtoehto perinteisille koiranruoille. Toukkien kasvattaminen niin, että lajinmukainen elämä täyttyy on huomattavasti helpompaa kuin esimerkiksi nautakarjan. Vaihtolämpöisinä toukat ovat myös mahdollista vaivuttaa horrokseen, näin ollen tehden jatkotoimenpiteistä kivuttomia. 

Kaiken kaikkiaan, loistava tuotesarja!
Ostaisinko tätä koiralleni? Ehdottomasti!
Suosittelisinko kaverille? Todellakin!
Vimman sanoja mukaillekseni (hau hau, hau!): "Tätä lisää kiitos!"