Tipat täynnä tehoa!

Nestemäiset sekä jauhemuotoiset ravintolisät ovat kasvattaneet suosiotaan. Monella lisäravinteiden ystävällä on useita valmisteita ja tablettien nieleminen voi tuntua työläältä. Lisäksi tablettien käyttäjä saattaa niellä monenlaisia apuaineita, kuten täyte-, side-, liuku -ja hajotusaineita, joita tarvitaan tabletin valmistuksessa.
Nestemäiset ravintolisät ovat kasvattaneet suosiotaan. Monella lisäravinteiden ystävällä on useita valmisteita ja tablettien nieleminen voi tuntua työläältä

Ruohonjuuren hyllyiltä löytyy kahmalokaupalla nestemäisiä vitamiineja, joiden käytöllä on paljon etuja muihin muotoihin verrattuna.

Esimerkiksi Ruohonjuuren asiakkaiden suosikeiksi nousseissa Biomed-sarjan vitamiinitipoissa on puhdas, mahdollisimman yksinkertainen valmistemuoto, jossa pohjana on tislattu vesi tai puhdas oliiviöljy. Tippojen säilyvyyden takaa luonnollinen säilöntäaine, jos sellainen on välttämätön.

Tippamuotoisten vitamiinien etuja:

- Sopivat hyvin henkilöille, joille tablettien tai kapseleiden nieleminen on hankalaa, kuten lapsille tai vanhuksille

- Erityisen tehokkaat niille, joilla ruuansulatus- tai imeytymisongelmia

- Nestemäinen valmistemuoto on helposti imeytyvä ja helppokäyttöinen

- Joustava - yhdistä muihin ravinteisiin ja ota juuri tarvitsemasi määrä

- Näppärä - kätevä pullo kulkee helposti mukana.  Nesteen voi nauttia sellaisenaan, ruuan/juoman seassa, tai tiputtaa kielen alle. 

- Tipat eivät sisällä mitään allergeeneja

- Pienet mutta riittoisat pullot

A-vitamiinitipat

A-vitamiinin puutos voi johtaa näön heikkenemiseen ja limakalvojen vaurioihin. Huulten kuivuminen ja halkeileminen sekä ihon kuivuminen ovat tyypillisiä A-vitamiinin puutosoireita. Myös suoliston limakalvot voivat sarveistua ja limaa erittävät solut vähentyä. Siksi suolisto-ongelmista ja sairauksista kärsivien kannattaa kiinnittää huomiota A-vitamiiniin saantiin.

E-vitamiinitipat

Korkeasta kolesterolista kärsivien kannattaakin huolehtia päivittäisestä E-vitamiinin saannista koska se on tärkein kolesterolin hapettumisen estäjä ja estää myös verihiutaleiden paakkuuntumista veressä ja pitää verisuonien seinämät kunnossa. E-vitamiinia on runsaasti happipitoisissa ja paljon happea käyttävissä soluissa ja kudoksissa, kuten punasolut, keuhkot, lihakset ja hermosto. E-vitamiini suojaa ikääntymisen vaikutuksilta eli se auttaa meitä pysymään ”nuorina, terveinä, kauniina ja lisääntymiskykyisinä. Sitä onkin kutsuttu usein hedelmällisyysvitamiiniksi. Naisilla E-vitamiinin puutos voi aiheuttaa lisääntymisongelmia ja kuukautishäiriöitä.

Seleeni-tipat

Seleeni toimii antioksidanttina. Se muuttaa normaalin solutoiminnan aikana tai myrkyllisten yhdisteiden aineenvaihdunnassa syntyviä vapaita radikaaleja solulle vaarattomaan muotoon. Seleeni osallistuu myös kilpirauhashormonien aktivointiin tai inaktivointiin. Seleeni sitoo myrkyllisiä raskasmetalleja kuten elohopeaa, lyijyä ja kadmiumia. Viimeaikoina seleeni on liitetty myös vastustuskyvyn muodostukseen

Rauta-tipat

Rauta on välttämätön ravintoaine, joka auttaa elimistöä muodostamaan punasoluja. Näin se tukee aivojen toimintaa ja vähentää väsymystä ja uupumusta. Valmistemuoto ei aiheuta ummetusta. Rauta-tipat sopivat hyvin henkilöille, jotka ovat herkkiä epäorgaanisille rautavalmisteilla.

Jodi-tipat

Jodi on välttämätön ravinne, jolla on keskeisen tärkeä merkitys kilpirauhashormonien tuotannon ja kilpirauhasen toiminnan kannalta.  Se tukee energia-aineenvaihduntaa, kasvua sekä aivojen toimintaa. Jodinpuutoksen oireita: struuma ja siitä johtuva kilpirauhasen vajaatoiminta, puristava tunne kaulan alueella, uneliaisuus, painonnousu, veren rasva-arvojen nousu, huono kylmänsieto, jatkuva palelu, käheä-äänisyys.

B12-tipat

Erityisen hyvin imeytyvät metyyli-ja adenosyylikobalamiini muodot. B12-vitamiinilla on vaikutusta normaaliin verenmuodostukseen, homokysteiiniaineenvaihduntaan ja henkiseen toimintaan. Lisäksi se vähentää väsymystä ja uupumusta sekä tukee muistia.

Folaatti-tipat

Tipat ovat luonnollisesti aktiivisessa ja erittäin tehokkaasti imeytyvässä muodossa. Quatrefolic® on puhdas, stabiili, kiteinen muoto luonnossa esiintyvästä folaatista.

Folaatti tukee metylaatiota, se edistää punaisten verisolujen muodostumista, normaaleja psykologisia toimintoja ja energia-aineenvaihduntaa. Se on tärkeä myös immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Folaattia suositellaan käytettäväksi, kun suunnitellaan raskautta sekä erityisesti raskauden alkuvaiheessa, sillä se edistää raskauden aikaista kudosten kasvua.

B-complex-tipat

Tipat sisältävät metabolisesti aktiivisia B-vitamiinin muotoja, joiden imeytyminen on parasta mahdollista. B-vitamiinit ovat tärkeitä terveen hermoston toiminnalle sekä hormonien tuotannossa.

Aktiivinen B-Complex on B-vitamiiniyhdistelmä, joka sisältää ylivoimaisesti parhaiten imeytyvät B-vitamiinit luonnollisina aktiivisina muotoina.

Kirjoittaja: Birgit Stenroos