Täyden spektrin hampputuotteet: Hampun hyötyjä ihosikin iloksi!

Täyden spektrin hampputuotteet villitsevät nyt paitsi ravitsemuksestaan, myös ihonsa hyvinvoinnista kiinnostuneita.  Eikä ihme: hamppu on monipuolisesti hyvää tekevä kasvi, joka monen mielestä vaikuttaa kaikkein optimaalisimmin, kun siitä hyödyntää kaiken mahdollisen eli “täyden spektrin”.
Hempaattinen hamppurasva

Mikä tekee täyden spektin hampputuotteista niin verrattomia terveyden ja kauneuden tukipilareina?

Kysymyksiimme vastaa tässä jutussa  tutkija-asiantuntija-pioneeri -titteliyhdistelmällä paiskattu Janne Kruunari Innovaatiokeskus Hempaattisesta.

- Täyden spektrin hampputuotteiden raaka-aine on äärimmäisen jännittävä sen statuksensa suhteen. Nyt lääketieteen periaatteiden saavuttamattomissa olevat, laajaspektriset yhdistekokonaisuudet tulevat käyttöön ja niiden vaikutukset saadaan suoraan ja tehokkaasti elimistön hyödyksi, Janne Kruunari kertoo.

Moni täyden spektrin hampputuotteita ihonsa hoidossa kokeillut on hämmästynyt niiden tehosta erilaisten ihottumien ja esimerkiksi atooppisen ihon hoidossa. Tehoaineenaan temmeltävät kannabinoidit vähentävät tulehdusta iholla.

- Hempaattisen hampputuotteita ei ole erikseen rikastettu kannabinoideilla vaan ne ovat olennainen osa tuotteiden hoitavaa  kokonaisuutta. Täyden spektrin hampputuotteiden hoitavuuteen vaikuttavat homeostaasi, endokannabinoidijärjestelmä ja apoptoosi, tuotteet kehittänyt ja valmistanut Janne Kruunari selvittää.

Kruunari suosittelee lukemaan tutkimustuloksia, jotka tarjoavat selityspohjaa täyden spektrin hampputuotteiden ihoa parantaville vaikutuksille:

Psoriasis: https://sci-hub.tw/10.1016/j.jdermsci.2006.10.009

Akne:  https://sci-hub.tw/10.1172/JCI64628

Ruohonjuuren valikoimissa komeilee kotimainen Innovaatiokeskus Hempaattisen valmistamana Hamppurasva, jossa tehoaineena paistattelee kimara kannabinoideja.

Miten kohuttu ja kehuttu hamppurasva vaikuttaa ihon kuntoon?

- Suosittelen testaamaan Hamppurasvaa mihin tahansa ihovaivaan - ihon kuntoon saattamiseksi tämä tuote on ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Useiden käyttäjäkokemusten perusteella eriasteisia hyötyjä on ilmennyt kaikissa

hyvin monenlaisissa iho-ongelmissa; akuuteista naarmuista hankaumista, rakoista, palovammoihin sekä atooppisesta ihosta muihin pidempiaikaisiin vaikeasti hoidettaviin iho-ongelmiin, Kruunari kertoo.

Hamppurasvan raaka-ainelitania on minimalistinen ja sangen simppeli ja ainestensa  puolesta melkeinpä syömäkelpoiseltakin vaikuttava.

- Hamppurasvan hoitavuus perustuu eri ainesosien ominaisuuksiin ja funktioihin valmistusprosessissa. Olemme valinneet ainesosat “terveysaktiivisuuden” perusteella ja pyrkimyksenämme on jatkossa kehittää rasva siten, että siitä mahdollisimman suuri osa olisi hamppua.

Innovaatiokeskus Hempaattisen Hamppurasvan valmistus aloitettiin vuoden 2018 lopulla syksyisten hampputalkoidensa inspiroimana. Talkooviikonloppuun osallistui joukko syrjäytyneiksikin sanottuja pitkäaikaistyöttömiä, joista osa asuu ja touhuilee nykyään erittäin motivoituneina ammattilaisina Innovaatiokeskus Hempaattisella.

- Omat tutkimukset kannabinoidien vaikutuksista kannustivat kokeilemaan, jotain mikä mullistaa terveyden- ja sairaudenhoidon. Hamppurasva oli helppo lähestymistapa kiinnostavaa täyden spektrin hampputuotteiden vaikutusmahdollisuuksien maailmaan.

Janne Kruunari  käyttää itse Hamppurasvaa ahkerasti; lähes kaikkiin vaivoihin ja ennaltaehkäisevästi, iholla ja myös limakalvoilla. Hamppurasvasta on sadellut valmistajalleen viljalti innostavia kokemuksia.

- Hamppurasvan käyttäjäpalaute on ollut pelkästään positiivista, asiakkaiden huomaavat hyödyt olleet moninaiset. ihmiset ovat saaneet Hamppurasvastamme apua ainakin kutinaan, näppylöihin, vahingoittuneisiin ihonkohtiin, haavaumiin, atooppiselle iholle ja psoriasikseen. Myös erilaiset ihotulehdukset, ihonalaiset tulehdukset, eri asteiset palovammat, sieni-, bakteeri- ja virusperäiset ongelmat ovat lieventyneet Hamppurasvan käytön seurauksena, Kruunari luettelee.

Hempaattisen Hamppurasva sisältää hamppuöljyn lisäksi oliiviöljyä ja mehiläisvahaa - eli periaatteessa sitä voi jopa syödä. Jos Hamppurasvaa sattuu siis sujahtamaan suuhun, voiko siitä saada hyötyjä kehonsa käyttöön?

- Vahinkojahan sattuu aina ja elimistössä on hyvin vähän kohtia, joista kannabinoidit eivät imeytyisi pintaa syvemmälle. Hamppurasvan CBD-pitoisuus on hyvin pieni, mutta laaja kirjo muita eri tavoin aktiivisia yhdisteitä vaikuttaa pienissäkin määrin tehokkaasti. Toisaalta sisäisesti nautittavaksi on tulossa ihan varta vasten tähän tarkoitukseen kehitettyjä tuotteita.