Tarvitsevatko lapset ravintolisiä?

Tietyissä tilanteissa voi olla erityistarvetta lisäravinteille, kuten lapsilla jotka ovat erityisen aktiivisia, jotka eivät syö riittävästi, jotka eivät syö riittävän ravintopitoista ruokaa, tai jotka kuluttavat paljon pikaruokaa ja herkkuja, joiden käsittely elimistössä lähinnä kuluttaa vitamiineja.

Tarvitsevatko lapset ravintolisiä?
Ruokamme ravintoainepitoisuudet ovat viime vuosikymmeninä merkittävästi heikentyneet. Tämän ilmiön taustalla on useita eri tekijöitä, kuten maaperän köyhtyminen ja tehomaatalous.


Voidaankin sanoa, että jos ennen yksi omena päivässä piti lääkärin loitolla, nyt samaan hommaan tarvitaan viisi omenaa päivässä.


British Journal Of Nutritionissa julkaistun koontitutkimuksen mukaan ei-luonnonmukaisesti viljellyssä ruoassa on jopa 60% vähemmän monia tärkeitä antioksidantteja kuin luonnonmukaisesti viljellyssä ruoassa. Tiedetään myös, että 1940- luvulta viljelykasvien natrium, kalsium, rauta, kupari ja sinkkipitoisuudet ovat laskeneet jopa puoleen.

Eroja havaittiin mm. viljelykasvien fenolihappo-, stilbeeni- ja antosyaanipitoisuuksissa. Lisäksi havaittiin että ei-luonnonmukaisesti viljellyissä kasveissa on korkeammat pitoisuudet maksaan ja munuaisiin kertyviä myrkyllisiä raskasmetalleja ja hyönteismyrkkyjä.

On siis selvää, että nykypäivän ruoka ei enää tarjoa meille riittävästi ravintoaineita – etenkin kun altistumme ennenkokemattomalla tavalla ympäristömyrkyille, joiden poistamiseen elimistömme kaipaisi aijempaa enemmän ravinto- ja suoja-aineita.

Kannattaako lapsille antaa monivitamiinivalmisteita?  


Tietyissä tilanteissa voi olla erityistarvetta lisäravinteille, kuten lapsilla jotka ovat erityisen aktiivisia, jotka eivät syö riittävästi, jotka eivät syö riittävän ravintopitoista ruokaa, tai jotka kuluttavat paljon pikaruokaa ja herkkuja, joiden käsittely elimistössä lähinnä kuluttaa vitamiineja.

Lapset voivat hyötyä korkealaatuisista ja puhtaista ravintolisistä, sillä niillä voidaan paikata ravinto- ja suoja-aineiden vajetta, sekä parantaa terveysvaikutteisten fytoravinteiden päivittäistä saantia.


Terranovalla ja Solgarilla on lapsille suunniteltuja monivitamiineja, jotka on räätälöity noin 4-12 vuotiaiden erityistarpeita vastaaviksi. Terranovan Green Child Multivitamin on lisäaineeton kapseli, ja Solgar Kangavitesistä on saatavilla sekä marjojen, että hedelmien makuinen imeskeltävä versio. Terranovan tai Solgarin tuotetta kannattaa antaa lapselle, koska nykypäivän jalostetut lajikkeet vihanneksista ovat ravintotiheydeltään heikohkoja. Terranovaa monet käyttävät jo 2-ikävuodesta eteenpäin.

Mikä on olennaisin ero perusmarketin halpismonivitamiinin ja esimerkiksi Terranovan monivitamiinin välillä?

Tärkein ero on laatu, imeytyvyys ja puhtaus. Terranova ei sisällä täyteaineita, ja vitamiinit ja kivennäisaineet ovat luonnollisessa muodossa. Terranovan tuotteessa täyteaineet on korvattu luomumarjoilla ja vihanneksilla, joista saadaan vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi paljon muita kasviravinteita. Tämä ominaisuus puuttuu muista valmisteista.

Terranova Green Child- tuotteet


Terranova Green Child -tuotesarja on suunniteltu 4-12- vuotiaille lapsille. Sen luojan ja kehittäjän Stephen Terrassin lähtökohtana on ollut valmistaa uusimpaan tieteelliseen tietoon, sekä Terranovan tunnusomaisiin syvällisiin ja holistisiin periaatteesiin perustuva lasten ravintolisäsarja, joka on samalla niin turvallinen, hellävarainen, ravitseva, tasapainoinen ja puhdas kuin mahdollista.

Tuotesarjan kehityksen taustalla on ollut Terranovan tyytyväisten asiakkaiden toiveet tällaisista ravintolisistä, sekä Stephenin halu vahvistaa hänen oman lapsensa terveyttä. Green Child -tuotesarja pähkinänkuoressa:


· Luomu- ja villiyritit raaka-aineina

· 100 % puhdas täyte- ja lisäaineista, sekä makeutusaineista

· 100 % kasviperäinen

· hellävarainen, tasapainoinen, ravitseva ja synerginen

· 100% vegaaniystävällinen.

Monet lasten ravintolisistä voivat sisältää täyteaineita, sidosaineita, paakkuuntumisenestoaineita, makeutus- ja makuaineita, sekä väriaineita.

Terranovan standardien mukaan ne kaikki ovat ylimääräisiä eivätkä yksinkertaisesti kuulu ravintolisiin - varsinkaan lasten ravintolisiin.


Terranova onkin yksi niistä harvoista ravintolisävalmistajista jotka eivät käytä ollenkaan lisäaineita missään valmisteissaan. Kaikki tuotteet ovat myös 100% kasviperäisiä ja soveltuvat kasvissyöjille ja vegaaneille.

Magnifood ja synergia


Synergia tarkoittaa sitä, että osasten yhteisvaikutus on enemmän kuin osatekijöiden yhteenlaskettu summa: 1 +1 = 3 !

Tiesitkö, että Terranovan ravintolisissä käytetyissä rohdoksissa on jopa 25000 erilaista luonnollista apuainetta, jotka tehostavat vitamiinien, hivenaineiden ja muiden fytoravinteiden toimintaa kehossa?

Jokaisessa valmisteessamme on Magnifood- kasvi/yrttiyhdistelmä, joka on suunniteltu erikseen jokaiselle tuotteelle, riippuen tuotteen muista ominaisuuksista.

Magnifoodin merkitys:

· tehostaa tuotteen vaikuttavien aineiden imeytymistä ja bioaktiivisuutta

· apuaineet tukevat synergistisesti vaikuttavien aineiden toimintaa

· suojaa vaikuttavia aineita hapettumiselta ja parantaa tuotteen säilyvyyttä

Tuorepakastekuivatut phytoFRESH superfood- jauheet

Suurin osa Terranovan käyttämistä rohdoksista on tuorepakastekuivattu -196°C asteen lämpötilassa nestemäisessä typessä. Tämä säilyttää kasvin herkän biokemiallisen rakenteen sekä entsyymiaktiivisuuden, jotka usein muuttuvat muissa yleisesti käytetyissä menetelmissä, kuten ilma-, uuni- ja suihkekuivatuksessa.

Eettiset luomu- ja villikasvit raaka-aineina

Terranovan luomuviljelmä sijaitsee Oregonin osavaltiossa Sandy- joen kanjonin ja Mount Hoodin vuoren ympäröimässä aarniometsässä kaukana saasteista. Pitkälle koulutetut ja hyvin kokeneet työntekijät viljelevät lääkekasveja ilman mitään torjunta- tai kasvinsuojeluaineita, ja poimivat ne tästä puhtaasta ympäristöstä ajankohtana jolloin kasvien bioaktiivinen arvo on korkeimmillaan.

Koko tuotantoketju perustuu kestävään kehitykseen ja herkän ekosysteemin sisäisen tasapainon kunnioittamiseen.

Green Child- tuotteet

· Green Child Friendly Microflora- maitohappobakteerivalmiste sisältää kolmea tehokkainta ja tutkituinta maitohappobakteerikantaa, joiden tiedetään selviytyvän hyvin mahan ja suoliston vaativissa olosuhteissa. Lisäksi tuote sisältää mm. punajuurta, lehtikaalta ja pinaattia, sekä frukto-oligosakkarideja ja Magnifood- complexin.

· Green Child Living Multivitamin- monivitamiinivalmiste sisältää 13 vitamiinia ja 10 kivennäisainetta, sekä 8 erilaista kasviperäistä jauhetta, jotka sisältävät laajan kirjon fytoravinteita ja entsyymejä sekä muita ravitsevia aineita.

· Green Child D3- vitamiini- valmisteen D3-vitamiini on eristetty eräästä jäkälälajikkeesta ja on täysin kasviperäinen.

Tuotteet valmistetaan pieniin kasvikapseleihin jotta niiden käyttö olisi helppoa. Jos lapsi ei kuitenkaan voi niellä kapseleita ne voi helposti avata ja sekoittaa esimerkiksi jugurtin, mehun tai muun ruoan tai juoman joukkoon.

Terranovan valmisteet eivät yleensä sisällä vehnää, gluteenia, hiivaa, soijaa, maidon ainesosia tai sokeria. Sen sijaan Green Child Friendly Microflora saattaa sisältää pieniä jäämiä soijasta.