Ruohonjuuren blogi

Goodio-suklaat tekevät hyvää - sekä syöjälleen että kaakaontuottajille. Kokonaisvaltaisesti hyvät suklaat ovat maailmassa vielä harvassa: globaalisti ajatellen suklaantuotantoon liittyy edelleen paljon vääryyttä ja riistoa. Peräti 70 prosenttia maailman kaakaopavuista viljellään epäeettisesti. Ruohonjuuressa myydään vain hyviä suklaita - tässä jutussa keskitymme Goodio-suklaisiin kaakaopapujen näkökulmasta.
Jatka lukemista
Olipa kerran kaakaopapu - siitä se suklaankin tarina lähtee liikkeelle. Kaakaon- ja suklaantuotantoon liittyy nykyäänkin vielä vakavia epäkohtia: lapsi- ja orjatyötä, epäinhimillisiä työolosuhteita ja äärimmäisen kehnoa palkkausta. Onneksi reiluin pelisäännöin tuotettuja suklaita on kuitenkin olemassa - pelkästään sellaisia löydät Ruohonjuuren hyllyiltä. Meillä myytävistä suklaista nauttijalleen koituva ilo ei ole muilta pois. Vastuullisten suklaiden popsimisesta jaa hyvä jälkimaku. Tässä jutussa perehdymme Foodin-sarjan suklaissa käytetyn kaakaon tuotantoon.
Jatka lukemista
Vanilja on orkideakasvi, joka kasvaa isäntäkasvin päällä. Aurinkokuninkaan puutarhuri sai kukan kukkimaan, mutta vaniljatankoja ei näkynyt. Vaniljattomuudesta kiukustunut kuningas karkotti puutarhurinsa maanpakoon Madagaskarille, jonne tarhuri otti vaniljan taimia mukaansa. Ja näin alkoi vaniljan tarina.
Jatka lukemista