Supermarket Survival: Samoilua ruokatrendien viidakossa

Ruokavaliotrendejä tulee ja menee, kiihtyvällä tahdilla. Moni terveellisestä ravitsemuksesta kiinnostunut tuntee olevansa hukassa ravintosuositusten viidakossa. Mikä avuksi tähän ongelmaan?
Supermarket Survival: Samoilua ruokatrendien viidakossa

Supermarket Survival -kirjan kirjoittaneen Olli Postin mukaan oleellista olisi ymmärtää olevansa itse oman elämänsä tärkein ihminen - ja kaikenmaailman trendien, asiantuntijoiden ja gurujen tehtävä on vain palvella.

- Vauvoina olemme riippuvaisia vanhemmistamme, ja niin kuuluukin olla. Aikuisena meidän tärkeä psykologinen kehitystehtävämme on katkaista napanuorat ja tulla oman elämämme herroiksi. Kun emme enää kumartele kuvia tai stressaa toisten sanomisista, voimme löytää oman äänemme, omat kykymme, omat intohimomme ja meistä voi tulla niin sanottuja "supersankareita" jotka todella pystyvät merkittävästi parantamaan maailmaa ympärillään ja palvelemaan toisia ihmisiä hämmästyttävän hyvin, Olli lisää.

Posti ei itse stressaa pätkän vertaa ruokatrendeistä, ohjeista tai suosituksista.

- En ole millekään niistä velkaa yhtään mitään! Minä teen omat päätökseni. Jos joku trendi tai ajatus palvelee, valaisee ja ilahduttaa minua erinomaisesti, toivotan sen tervetulleeksi elämääni. Mutten silti ole sille mitään velkaa. Voin vaihtaa mielipidettäni vaikka huomenna, ihan sen mukaan mikä huomenna palvelee minun vapautta ja hyvinvointia. Ja siten lopulta myös minun kykyäni palvella muita koko sydämestäni ja antaa parhaat lahjani maailmalle ja kehittää ne huippuunsa, Posti tykittää.

- Jos haluaa jäädä pieneksi ihmiseksi joka aina yrittää vaan totella toisten vaatimuksia, sekin on sallittua, mutta se on raskas ja stressien täyttämä tie. Tässä ajassa meillä jokaisella on paremmat mahdollisuudet kuin koskaan maailmanhistoriassa nousta oman todellisuutemme pomoksi. Muut saavat toimia trendiensä mukaan, minä toimin minun trendien mukaan. Toki toimin myös sinun trendin tai yhteisen trendin mukaan – mutta vain jos se miellyttää minua. Jos jokin ideologia tai vaikka minun kirja ei miellytä sinua, niin voit antaa sille potkut.

Intuitiivisen terveyden trendi

Intuitiivisen eli omaan oivaltamiseen ja vaistonvaraisuuteen perustuvan terveyden trendin toivottaa moni ruokavalioviidakossa samoiluun kyllästynyt tervetulleeksi.

Intuitiivisessa terveysajattelussa lähdetään siitä, että jokainen on oman hyvinvointinsa paras asiantuntija. Koska ihmisten kehot ja mielet ovat keskenään erilaisia, eivät samat ruokavaliosusotukset sovi kaikille. Jokaisella ihmisellä on siis omat totuutensa ja parhaansa myös ruokavaliovalintoihin liittyvissä asioissa.

Auktoriteettien valta ruokavalioihin liittyvissä asioissa on siis vähenemässä. Entistä isompi joukko ihmisiä kuuntelee suositusten sijaan omaan itseään.

Supermarket Survival -kirja ennakkomyynnissä Ruohonjuuren verkkokaupassa >>