Supermarket Survival - Ruohonjuuren parhaat tuotteet

Supermarket survival -kirjan kirjoittanut Olli Posti antaa uudessa opuksessaan varteenotettavia vinkkejä siihen, miten marketeista löytäisi mahdollisimman vaivattomasti laadukasta purtavaa. Vaikka Ruohonjuuri ei toki supermarket olekaan, tässä vinkiksi Postin omat suosikkituotteet Ruohonjuuren valikoimista.
Supermarket Survival - Ruohonjuuren parhaat tuotteet

Mitkä ovat Supermarket survival -kirjan loihtineen Olli Postin ikiomat suosikkituotteet Ruohonjuuren hyllyjä notkuttelevista vaihtoehdoista?

- Henkilökohtaisesti yksi merkittävimmistä tuotteista itselleni on Biohakkereiden suunnittelema Rohtos Labsin Rauha-ravintolisä. Myös saman firman Suoja-tuotteesta tykkään kovasti. Eräs ystävä toi minulle hiljattain tietoa, että mustapippuri voi olla sittenkin tuotteiden kokonaistoimivuuden kannalta parempi kuin näissä käytetty piperiini, mutta monelta osin Rohtos-tuotteiden tuotesuunnittelu hipoo minun silmissä täydellisyyttä, siltä osin mikä Suomessa on mahdollista. Rauha-ravintolisä on minulle hyvä, koska minun ayurvedisesti sanottuna vata-tyyppiseen aivokemiaan sen raaka-aineet kuten tyrosiini, ashwagandha ja teaniini vaikuttavat tasapainottavasti.

- Puhdistamon TriplaSinkkiä fanitan, koska osallistuin itsekin suunnitteluun, eikä mitään häiritseviä kompromisseja tarvinnut tehdä. Toki kaikesta voisi saada aina vielä vähän hifimpää jos olis rajaton budjetti ja hinnalla tai valmistuksen hankaluudella ei olisi väliä, mutta kaikki realiteetit huomioiden tuote on kyllä erinomainen. Enää ei ole tarvinnut tilata sinkkejä ulkomailta. Biomedin nestemäinen sinkki on myös tehokas.

Biomedin probiooteista olen kuullut monilta kehuja ja jopa jonkin asteisia elämänmuutoksia. Joissakin probioottituotteissa voi olla joillekin huonosti sopivia kantoja, mutta Biomedin probioottituotteissa on pidetty huoli, että tuotteet eivät ainakaan häiritse ketään, ja on niissä paljon muutakin taikaa, mistä voi lukea lisää osoitteessa Ruoansulatus.fi

- Viherjauheista minun makuun sopii hyvin Puhdistamon Supervihreä -viherjauhe. Välillä ei tule syötyä vihreitä, niin hyvä viherjauhe pelastaa paljon. Vihreä on aina ollut olennainen osa kaikkien nisäkkäiden ravintoa (paitsi ehkä valaan!). Nykyään syömme vihreää historiallisen vähän, ja voimme paremmin kuin syömme sitä enemmän. Johtuuko se sitten pH-tasapainosta, puhdistavuudesta, klorofyllista itsestään, tiettyjen ravinteiden tasapainoista tai mistä kaikesta mahdollisesta, olennaista on, että vihreä on terveyden ja elämän väri ja sen määrää ja voimakkuutta lähes kaikkien kannattaa pyrkiä jonkin verran lisäämään ruokavaliossaan.

- Puhdistamon MSM+C on tosi tärkeä tuote, myös minulle. Nivelille, kipujen vähenemiseen, energisyyteen, aivoille, ajatteluun, jaksamiseen, iholle, kynsiin, hiuksiin... ja lopulta vähän kaikkeen, koska rikki (ja myös C-vitamiini) osallistuvat niin moneen eikä varsinkaan rikkiä saa nykyruokavaliosta ainakaan liikaa (koska välttelemme pistäviä aromeita ja voimakkaita makuja nykyään).

- Kyllähän se Puhdistamon Tripla Magnesium kulkee minulla mukana joka paikkaan (ellei ole juuri loppunut!). Olin ihan onnesta soikeana, kun tuote tuli markkinoille syksyllä 2017, koska siihen asti olin tilannut magnesiumini ulkomailta. Suomesta ei ennen Puhdistamoa saanut näitä parhaita muotoja ilman täyteaineita. Nordiq Nutritionilta sai kyllä magnesiummalaatti-jauhetta, mutta se oli suunniteltu vähän huolimattomasti: sen piti sekoittua veteen, mutta osa sen ainesosista jäi veden pinnalle ja jopa pölisemään, joten käytännössä sitä ei ollut kovin mukava käyttää. Muutan kyllä pidän myös Nordiq Nutritionin tuotesuunnittelusta, ja samoin Terra Novan tuotteista.

Jokerina voisin mainita Biohakkerin käsikirjan: se on huipputuote, ja sitä myydään Ruohonjuuressa. Siinä yhdistyy tiede ja taide, tarkkuus ja kauneus. Siinä on hurja määrä lähdeviitteitä ja kuivaa dataa, mutta silti se on niin kaunis että muutkin kuin tiedemiehet haluavat ottaa siitä kauniita kuvia instagramiin. Biohakkerin käsikirja on tehnyt elämän paljon helpommaksi kaikille meille jotka haluamme parantaa koko ravitsemuskeskustelun tasoa Suomessa. En osaisi tai haluaisi enää juurikaan edes kuvitella maailmaa ilman Biohakkerin käsikirjaa – ja sitä miltei neljän vuoden työmäärää, jonka Jaakko, Teemu ja Olli S. siihen tekivät.

- Balanstri-Omegaan olen tykästynyt (piparminttumaku toimii minulle). Zinzino toi markkinoille kalaöljyn ja voimakkaan oliiviöljyn yhdistelmän ja siitä tuli tosi suosittu jo viisi vuotta sitten. Myöhemmin sama tuotesuunnittelija (Ola Eide) teki toisennimiselle brändille vieläkin vähän voimakkaamman version, nimeltä Balanstri. Kalaöljyistä saadaan ristiriitaisia tutkimustuloksia – koska kalaöljystä puuttuu kunnollinen antioksidanttisuoja, ja kehossa se joutuu kohtaamaan kaikenlaisia hapettavia tekijöitä ja haastavia olosuhteita. Äärimmäisen hyvin suojattua kalaöljyä voi ottaakin isompaa annosta pidempään, eli karrikoidusti sanottuna saada kalaöljyn maksimihyödyt ilman haittoja – ja lisäksi saada lääkinnällinen tai ainakin EU:n terveysväittämiin oikeuttava määrä oliiviöljyn polyfenoleita.

- Superior Sourcen Triple B12, jossa on tavallisen syanokobalamiinin lisäksi metyylikobalamiini että etenkin myös adenosyylikobalamiini mukana. Mahtaa imeytyvyys kielen alta – myös heillä joilla imeytyminen vatsan kautta ei juurikaan toimi. Esimerkiksi entinen elämänkumppani sanoi että tällä tuotteella lähti iltapäiväväsymys kokonaan pois, kun alkoi aamuisin ottaa puolikkaan (eli 500 mikrogramman annoksen, ainakin muutaman kerran viikossa).

- Four Sigmatic – 10 Mushroom Blend lukeutuu ehdottomasti suosikeihini. Kuten Jaakko Halmetoja opettaa, sieniä saa syödä ja näitä kääpäsieniä tai lääkinnällisiä sieniä voi syödä vaikka joka päivä koko elämän ajan. Niistä ei tarvitse edes pitää taukoa. Minun kokemus tällaisista lääkinnällisten sienten sekoituksista on ollut, että niistä saa aivan supervoimat.

Kookosta mukaan vaikka autiolle saarelle

Jos saisit ottaa autiolle saarelle mukaasi yhden ainoan ruoka-aineen, mikä se olisi ja miksi?

- Kookospähkinä, koska ihmisten tiedetään selvinneen luonnonkatastrofeissa jopa kuukauden ajan tropiikin paahtavissa olosuhteissa ravintonaan pelkät kookospähkinät, ja vieläpä oikein hyvissä voimissa. Kookospähkinä on maailman isoin solu, ja sen "vesi" on elävää solunestettä, jonka koostumus on hyvin lähellä ihmisen solunsisäistä nestettä. Ihminen koostuu tästä solujen sisäisestä nesteestä, enemmän kuin mistään muusta, ja tämä tieto tulee todella tärkeäksi autiolla saarella. Pelkkä ehtymätön vesipullo tai mangopuu ei riittäisi, mutta kookos hoitaisi homman, Posti kehuu.

Supermarket Survival

Kirjasi Supermarket Survival - rakkaudesta ruokaa ja hyvinvointiin ilmestyy vuodenvaihteessa. Kiteytä kirjasi sanoma muutamaan lauseeseen. Kenelle kirja on tarkoitettu ja mitä hyötyä sen lukemisesta on?

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka ostaa kaupasta ruokaa, ja on joskus miettinyt "mitähän täältä kannattaisi ostaa". Ei ole toista kirjaa, joka vastaisi siihen kysymykseen yhtä seikkaperäisesti ja toisaalta myös maailmankuvan rakenteita haastavasti, Posti lataa.

Kirjan keskeisin sanoma on, että sinä osaat jo syödä erinomaisesti ja kehosi on aivan nerokas pitämään itsestään huolta ilman että asiaa tarvitsisi edes ajatella. Riittää, kun lakataan huojaamasta kehon hienoja ruoantunnistusmekanismeja E-koodeilla, eli jätetään aistienhuijausaineet vähemmälle, lisäämällä elämäämme laadukkaampia ja aidosti maukkaampia vaihtoehtoja, joita paremmista paikoista löytyy. Ja joita nykyään löytyy yhä paremmin myös supermarketista. Autoissakin innovaatio tulevat ensin luksusautoihin ja siitä yleistyvät sitten koko kansalle. Ruoka-alalla Ruohonjuuret, REKOt, kauppahallit, ruokapiirit, pientilat ja villiyrttikerhot ovat niitä luksuspioneereja, joista ideoita valuu vuosi vuodelta paremmin myös sinne koko kansan markettiin.

Supermarket Survival -kirja kirja on kirjoitettu minun näkökulmasta ja kokemuksista käsin. Minä en ole ikinä esimerkiksi kunnolla kasvattanut lihasta kuntosalilla tai treenannut maratooniin, joten en voi sanoa että kirjan ohjeet olisivat parhaita mahdollisia jokaiselle ja jokaiseen tilanteeseen.

Kirja menee ja tutkii sen kaikkein yleisimmän ja tavallisimman ruokakaupan hylly hyllyltä läpi, hifistelijän ja ihmeparantujan näkökulmasta. Etsi kirjasta yksi ajatus, tärppi tai oivallus, joka parantaa sinun elämää. Tämän lukukokemuksen jälkeen maailmasi ei ehkä palaa entiselleen, Posti kannustaa.

Supermarket Survival-kirja ennakkomyynnissä Ruohonjuuren verkkokaupassa >>