Saisiko olla supersieniä?

Reishi, Cordyceps ja Lion's Mane - nämä supersienet saavat voimasi valloilleen! Lue blogistamme lisää ja innostu itsekin.
Lions Mane Four Sigmatic

Reishi

Lakkakääpä eli reishi on adaptogeeni, joka auttaa kehoa mukautumaan vaihteleviin olosuhteisiin. Reishi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa mutta sitä on myös perinteisesti käytetty rauhoittavien vaikutustensa vuoksi levottomuuden ja unettomuuden hoitoon.

Reishi eli lakkakääpä voikin rauhatonta mieltä tyynnyttäen lyhentää nukahtamisaikaa, parantaa unen laatua ja auttaa sekä unen pituuden että syvyyden lisäämisessä. Reishi, kuten muutkin adaptogeenit (kuten ruusujuuri, maca ja ashwagandha) tasapainottavat, voimistavat ja optimoivat hermoston ja umpieritysrauhasten toimintaa sekä säätelevät immuunipuolustusta.

 

Lions Mane

Haluatko pysyä skarppina koko päivän? Silloin rientää avuksesi supersienen viitta liehuen lion´s mane! Lion´s mane (Hericium erinaceus) on hyväksi hermostolle ja siksi se onkin noussut suureen suosioon skarppiutta arvostavien keskuudessa.

- Olen aina ollut kiinnostunut tavoista parantaa omaa suorituskykyäni ja erityisesti keskittymiskykyäni. Sen vuoksi käytänkin lion´s manea säännöllisesti. Tämä supersieni parantaa hermoston terveyttä, lisää kognitiivisia toimintoja ja parantaa muistin toimintoja sekä ajatteluakykyä, personal trainer Samuli Tolvanen kertoo.

Lion´s manen hyödyiksi luetaankin yleisesti lisääntynyt keskittymiskyky, parantunut puhekyky (kielellinen sujuvuus) ja energisempi olo.

 

Cordyceps

Mistä saat loistavan energiapiikin treeneihin? No cordycepsistä tietenkin!

Cordycepsiä suosittelevat treeni- ja kisatehoa tuomaan myös monet urheilijat. Näppärintä cordycepsin iloista on nauttia Four Sigmatic-sarjan Instant cordyceps -annospussukoiden muodossa.

- Instant Cordyceps on aina mukanani kisamatkoilla. Siitä saan valmistettua luonnollista urheilujuomaa, tuomaan lisää virtaa treeneihin ja kisoihin.Tämä ei sisällä kofeiinia mutta antaa silti tasaisesti energiaa, pikajuoksija ja Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri suosittelee.

-Yksittäiset cordyceps-annospakkaukset kulkevat loistavasti mukana laukussa ja itselläni löytyy aina useampi treenirepusta. Jauhe sopii sekoitettavaksi niin kuumaan kuin kylmäänkin juomaan ja virkistää loistavasti mieltä ja kehoa. Parhaimman hyödyn koen saavani, kun juon Instant Cordycepsiä treenin aikana kylmän veden joukossa. Ei lopu puhti kesken pitkänkään harjoituksen, toteaa puolestaan Erika Rautiainen, kilpa-aerobic:aaja ja Ruohonjuuren asiakas.

Four Sigmatic-sarjan Instant cordyceps ammentaa lisätehoa ginsengistä

Ginsengin ja cordycepsin yhdistelmä onkin loistava luonnollinen, boosteri treeneihin. Gingeng tehostaa erityisesti aerobista kestävyyttä, immuniteettia ja poistaa stressiä.

Cordyceps puolestaan parantaa hapenotto- ja suorituskykyä.

- Mitä enemmän solusi saavat happea, sitä tehokkaammin lihaksesi voivat toimia harjoittelussa. Tällä kombolla oikeasti treenitehosi pärähtää uusiin atmosfääreihin, personal trainer Samuli Tolvanen opastaa.

Jos tiedonjanosi ei sammunut vielä, liity Samuli Tolvasen ilmaiseen Facebook-ryhmään, josta saat lisävinkkejä terveytesi tueksi:

Lue myös:

Four Sigmatic: Supersieniä suurella sydämellä >>

Huolehdi suolistostasi lääkinnällisillä sienillä >>