Ruohonjuuri sai Reilu Vero-sertifikaatin ensimmäisenä yrityksenä Suomessa

Ruohonjuuri maksat verot reilusti! Ruohonjuurelle on myönnetty ensimmäisenä yrityksenä Suomessa Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark), joka on uusi standardi yrityksille osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista.
Reilu vero-sertifikaatti Ruohonjuuri
Ruohonjuuri Oy:lle on myönnetty (26.3.2018) ensimmäisenä yrityksenä Suomessa Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark), joka on uusi standardi yrityksille osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista. Reilu vero -merkki voidaan myöntää yritykselle, joka julkisesti kertoo verotietonsa sekä maksaa oikean määrän veroja (mutta ei enempää) oikeaan aikaan ja oikeassa maassa.

Reilu vero jatkaa siitä, minkä Reilu kauppa on aloittanut. Kansalaisilla, kunnilla ja kuluttajilla on tilaisuus tukea niitä yrityksiä, jotka maksavat oman oikeudenmukaisen osuutensa veroista. Reilu Vero ry on osa maailmanlaajuista liikettä reilun ja kestävän talousjärjestelmän puolesta. Esikuvana suomalaiselle Reilu vero -merkille on ollut vastaava Fair Tax Mark Isossa Britanniassa.
Ruohonjuuri Oy:lle on myönnetty ensimmäisenä yrityksenä Suomessa Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark).

“Ruohonjuuri on hieno esimerkki aidosti vastuullisesta yrityksestä, joka haluaa olla edelläkävijä Suomessa myös verotustietojen avoimuuden suhteen. Olemme iloisia, että sertifikaatti voidaan julkaista juuri Ruohonjuuren kanssa” Reilu Veron toiminnanjohtaja Kim Remitz toteaa.

“Olemme iloisia saadessamme sertifikaatin käyttöömme. Näemme sertifikaatin tarpeellisena lisänä markkinoilla, ja sen avulla asiakkaamme saavat yhden vahvistuksen Ruohonjuuren toiminnan vastuullisuudesta. Toivomme Reilu Vero -merkin muuttuvan tulevien vuosien aikana yhtä tunnetuksi kuin Reilun kaupan merkki jo on”, Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho taustoittaa.

Reilu vero- sertifikaatin myötä Ruohonjuuri lausuu nyt julki sitoutumisensa reiluun veronmaksuun tilinpäätöksessä ja verkkosivuillaan.

Sertifikaatin saaminen ei Ruohonjuurellekaan ollut läpihuutojuttu. Verot on tähänkin asti maksettu mukisematta eikä kepulikonsteja tuloksen muokkaamiseksi ole käytetty. Parannuksia täytyi kuitenkin tehdä kaikkien ehtojen täyttämiseksi. Taloudellista tietoa tarjottiin aiemmin vain vähän, mutta nyt tilinpäätökset ovat vapaasti saatavilla Ruohonjuuren www-sivuilta. Myös tilinpäätöksen sisältöä tuli muuttaa ja uudistukset näkyvät tilinpäätöksestä 2017 alkaen. Muutoksena aiempaan Ruohonjuuri lausuu nyt julki sitoutumisensa reiluun veronmaksuun tilinpäätöksessä ja verkkosivuillaan.

Tulevaisuudessa Reilu Vero -sertifikaatti voi olla Ruohonjuurelle vielä merkityksellisempi kansainvälisen liiketoiminnan kasvaessa. Yksi suuri epäkohta verotuksessa on eri maiden verosääntelyn tarjoamien aukkojen hyödyntäminen, minkä lopputuloksena yritystoiminnasta ei makseta veroa mihinkään maahan. Reilu Vero -sertifikaatti edellyttää eri maihin maksettujen verojen avointa raportointia, mikä tulee vaikuttamaan myös Ruohonjuuren tapaan kertoa toiminnastaan. Ruohonjuuressa myös uskotaan, että reilu verojen maksaminen on kilpailuetu vastuullisten kuluttajien silmissä.

 

Lisätietoa:

Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja Arto Ranta-aho, p. 050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Reilu Vero, toiminnanjohtaja Kim Remitz, p. 040 541 5453, kim.remitz@gmail.com