Ruohonjuuri ruokavallankumouksen asialla – Sirkat keittiösomisteina myyntiin myös Ruotsissa

Kun sirkat on saatu elintarvikkeiksi Suomessa, lähtee Ruohonjuuri toteuttamaan ruokavallankumouksellisia tekoja myös Ruotsissa. Tänään 26.11. olemme alkaneet myydä yhteistyökumppanimme Griidyn suomalaisia sirkkoja Happy Food Store- nimeä kantavassa Tukholman myymälässämme.
Ruohonjuuri ruokavallankumouksen asialla – Sirkat keittiösomisteina myyntiin myös Ruotsissa

Ruotsissa hyönteisten myyminen ruoaksi ei ole vielä laillista. Ympäristövaikutuksiltaan keveämmät hyönteiset ovat kuitenkin eittämättä tulevaisuuden ruokaa.

Kun sirkat on saatu elintarvikkeiksi Suomessa, lähtee Ruohonjuuri toteuttamaan ruokavallankumouksellisia tekoja myös Ruotsissa. Tänään maanantaina 26.11. olemme alkaneet myydä yhteistyökumppanimme Griidyn suomalaisia sirkkoja Happy Food Store- nimeä kantavassa Tukholman myymälässämme.

Koska hyönteisiä ei Ruotsissa voi vielä laillisesti myydä ruokana, ovat ne myymälässämme kaupan keittiösomisteina varustettuna selkein opastein. Kannustamme ruotsalaisia asiakkaitamme pistelemään sirkkoja poskiinsa vasta sen jälkeen kun laki Ruotsissakin muuttuu.

Kotisirkkoja paremman maailman puolesta

- Meitä ei innosta tehdä mitään, mikä ei voisi tehdä maailmasta parempaa paikkaa, 26:n sirkkaamon ketjun Suomen länsirannikolle perustaneen Griidyn toimitusjohtaja Antti Reen linjaa topakkana.

- Hyönteisten kasvattamisessa ja syömisessä on monta näkökulmaa, jotka puoltavat sen edistämistä. Niiden kasvattaminen vie vain vähän luonnonvaroja. Kun maapallon väkiluku nousee ja ilmastonmuutoksen takia maailman viljelypinta-ala ja vesiresurssit kuormittuvat, hiilijalanjäljeltään kevyemmät proteiininlähteet ovat kullanarvoisia.

- Haluamme myös panostaa hyönteisten hyvinvointiin ja mahdollisimman luontaiseen kohteluun. Kunnioitamme ruokaamme ja haluamme ymmärtää, mistä se tulee ja miten se on elänyt.

- Ekologisuus ei kuitenkaan ole ainoa näkökulma: terveellisyys ajurina on meille tärkeää niin sanotun ”oikean ravinnon” muodossa. Siksi haluammekin, että myös muut tuotteidemme raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnollisia. Myös sirkkojen korkea B12-vitamiinipitoisuus on mielenkiintoinen asia: esim. jo 10 grammaa kuivasirkkaa päivässä täyttää aikuisen päivittäisen B12-vitamiinitarpeen. Tämän lisäksi hyönteiset ovat hyvin proteiini-, rauta- ja kalsiumpitoista.

- Haluamme tehdä maailmasta ekologisesti kestävän. Tuomme siksi ihmisten valittavaksi hyvänmakuisen, ravitsevan, läpinäkyvästi, ketjun kaikkia osia kunnioittaen tuotetut Griidy-sirkkatuotteet. Ruoka on on asia, jota mielestämme pitäisi kunnioittaa enemmän. Tämän takia olemme ja haluamme olla mukana ruokaketjun jokaisessa vaiheessa aina pellolta pöytään, Antti Reen kertoo.

- Ruohonjuuressa halutaan panostaa sirkkatuotteisiin vahvasti siksi, että ne ovat ekologisin eläinproteiinin lähde. Mielestämme ne ovat oivallinen välivaihe siihen, että loppujen lopuksi kaikki ovat kasvissyöjiä, Ruohonjuuren markkinointipäällikkö Johanna Koskinen toteaa.

Happy Food Storen ruotsalaisen henkilökuntamme keskuudessa sirkat on otettu innostuneina vastaan. Vastuullisuus on Ruotsissa jopa Suomeakin enemmän ihmisten mielissä ja niinpä hyönteisille povataankin loistavaa tulevaisuutta myös naapurimaassamme.

Lisätietoja:

Antti Reen, toimitusjohtaja, Griidy, antti@griinsect.fi, p. 050-384 9469

Johanna Koskinen, markkinointipäällikkö, Ruohonjuuri, johanna.koskinen@ruohonjuuri.fi, p. 050-337 0072

Kampanjavideo "Tastes so good, it should be legal": https://youtu.be/gaE_1n4DdgI