ROI - valmentavaa otetta myös oman talouden hallintaan

Valmentava johtaminen on vahvasti läsnä Ruohonjuuren toiminnassa jokaisella osa-alueella. Kysymme, keskustelemme ja oivallutamme. Uusi lisä repertuaarimme on Roi-sovellus, joka tuo valmentavaa otetta myös työntekijöiden henkilökohtaisten talousasioiden hallintaan.
ROI  - valmentavaa otetta myös oman talouden hallintaan

Ruohonjuuressa aktiivisessa käytössä olevien lean-metodien avulla toimintoja kehitetään yhdessä koko tiimin kanssa ja tekemistä peilataan vaikuttamisen kehän ajatuksiin. Uskallamme rohkeasti kokeilla uutta, välillä mokata ja todeta, ettei tämä toiminutkaan. Ahkerasti kokeillessa syntyy aina jotain uutta!

Miksipä emme myös tarkastelisi henkilökohtaisen elämämme toimintatapoja samalla, valmentavan otteen näkökulmalla? Näin esimerkiksi taloudenhallintataidot taatusti petraantuisivat!

Kun kuulimme ROI-applikaatiosta, oivalsimme siinä oitis hienon mahdollisuuden tuoda extraa henkilöstöllemme - vaikuttamisen työkaluja jokaisen ikiomaan arkeen. Siksi Ruohonjuuri tarjoaakin henkilökuntaetuna ROI-sovelluksen, joka on oman talouden personal trainer. ROI toimii oman taloudenhallinnan valmentajana hyvin matalalla kynnyksellä.

Kaupan ala on osa-aikaisten ja pätkätyöläisten ala. Monelle Ruohonjuurikin on elämänsä ensimmäinen työpaikka tai opiskelujen ohella siirtymävaihe toiseen ammattiin. Joillekin meille Ruohonjuuressa pakertaminen toisaalta on myös elämänmittainen ura!

Iso mutta on monelle kaupan alan palkka: miten siitä muka säästetään? Raha-asiat ovat usein myös vaikeita aiheita, ne saattavat hävettää, niistä ei puhuta - oli tilillä tonni tai miinus tonni. Puheet säästämisestä tai sijoittamisesta tuntuvat helposti vitsiltä, jos arki kulkee kädestä suuhun.

ROI:n Janna mainitsi, että suomalaisille esitetyssä Danske Bankin tutkimuksessa kysyttiin “Mitkä näistä keinoista koet sellaisiksi, joilla voisit itse vaurastua? Prosentuaalisesti eniten vastauksia sai  “Lottoamalla” ja perässä vastaukset  “Perintö” ja “Säästäminen ja “Tarkka kulukuri”.
Miettikää! Lottovoitto tai jättiperintö ovat todella epätodennäköisiä ja sen sijaan meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa säästämiseen ja kuluihin.

Kun mietitään myös meillä Ruohonjuuressa käytössä olevaa vaikuttamisen kehän ajattelua, oma talous on ehdottomasti sellainen missä “voimme vaikuttaa ja päättää”. Toki tilanne voi olla haastava ja tuntua sitä, että “en voi vaikuttaa, en voi päättää” ja säästäminen tai edes nollille pääseminen voi tuntua mahdottomalta.

Mutta juuri tähän ROI-sovellus on todella matalan kynnyksen apuväline! Applikaation avulla pääsemme  valmentavan johtamisen äärelle oman talouden johtamisessa. Se mihin voimme vaikuttaa ja mitä voimme päättää, on oma asenteemme ja se, miten pienin tai suurin askelin lähdemme lähestymään toivottua tavoitetta.

ROI-sovelluksesta löytyvät ohjelmat: oman talouden hallintaan, säästämisen ja sijoittamisen aloittamiseen sekä velkojen maksuun. Oman talouden sekä sijoittamisen webinaareissa ja valmennuksissa, sinulla on mukana henkilökohtainen valmentaja, joka sparraa sinua onnistumaan tavoitteissasi. Saatavilla on siis myös ihan oikeaa sparrausta.
Ja tämä kaikki kännykässä - voiko olla enää helpompaa oman talouden Personal Trainer joka auttaa sinua saavuttamaan juuri sinulle tärkeät taloudelliset tavoitteet.

Meillä Ruohonjuuressa arvot, missio ja reilu työpaikka luovat merkityksellisyyttä työhön. Työhyvinvointia lisää myös luonnollisesti se, jos siviilielämässä asiat rullaavat. Vakautta ja tyytyväisyyttä vaalitaan sillä, että perusasiat toimivat: palkat maksetaan ajallaan ja työntekijöistä pidetään huolta. Valmentava ote tavoitteiden eteenpäin viemisessä onkin punaisena lankana kaikessa, mitä teemme.