Hyvän elämän eväitä ja hyvinvoinnin hippusia

Me Ruohonjuuressa haluamme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Siksi olemmekin saaneet vahvistukseksemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin moniosaajan Eijaliisa Koivun.
Eijaliisa Koivu

Pitkän kokemuksen omaava diplomivyöhyketerapeutti, koulutettu hieroja ja diplomiravintoterapeutti Eijaliisa Koivu kouluttaakin nyt meitä muita ruohonjuurelaisia auttamaan asiakkaitamme aiempaakin asiantuntevammin ja kattavammin terveyteen ja ravitsemukseen liittyvissä kysymyksissä.

- Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja sen parissa työskentely ei tunnu työltä vaan se on minulle elämäntapa, Eijaliisa kertoo silmät innostuksesta tuikkien.

- Usein monet vaivat ja ongelmat on hyvä käsitellä kokonaisuutena - ihminen on kokonaisuus, jossa yksi asia vaikuttaa toiseen. Onkin tärkeää osata räätälöidä juuri kunkin ihmisen tilanteeseen sopiva kokonaisuus tuotteista ja opastuksesta. Opastukseni ja koulutukseni kautta ruohonjuurelaiset saavat lisää ammatillista varmuutta ja tietotaitoa, johon asiakas voi luottaa.

Eijaliisa reippailee ahkerasti kahden espanjanvesikoiransa kanssa. Myös hänen koiransa syövät kuten ravintoterapeutin koirien voi kuvitellakin syövän: monipuolisesti ja hyvin. Hyvinvoinnin monitaitaja harrastaa lisäksi pilatesta, patikointia, hiihtämistä ja uintia.

- Viime syksyn Kilimanjaro -vaellus oli elämäni hienoimpia kokemuksia, Eijaliisa summaa.

- Kerään mökilläni sieniä ja marjoja ja kotonakin on pieni viljelypalsta, josta saan puhtaat ja hyvät herkut keittiöön. Nautin suunnattomasti hyvästä ruoasta, joka tekee hyvää myös terveydelle.

Stressi, suoliston kunto ja jaksaminen askarruttavat eniten

Suurimmat haasteet nykyihmisen terveyden saralla liittyvät Eijaliisan kokemuksen mukaan jaksamiseen, stressiin ja suoliston kuntoon. Lisäksi painonhallinta on jatkuvasti kasvava haaste, jonka parissa monet kamppailevat.

- Tärkeimpiä syitä ihmisten väsymiseen ja uupumiseen ovat nykyinen kiireinen elämäntapa ja jatkuva saavutettavuus. Varsinaiset työajat ovat hävinneet ja monet tekevät huomaamattaan töitä myös vapaa-aikana ja lomilla. Yleisesti älypuhelimet pitävät meidät koko ajan kiinni työasioissa tai muutoin ruudun ääressä.

- Usein myös lepo jää vähiin. Oman ajan ottaminen ja irtaantuminen muihin askareisiin tai harrastuksiin olisi ihmisille todella tarpeen.  

- Hektinen ja stressaava elämäntapa linkittyy esimerkiksi suolistovaivoihin. Istumatyössä suolisto laiskistuu ja usein ihmisillä on myös ateriarytmi hukassa. Välipaloilla korvataan usein lounas ja napostellaan vähän väliä kuormittaen suolistoa.

- Monet kärsivät myös erilaisista yliherkkyyksistä ja allergiosta. Huonot hiilihydraatit ovat usein liian isossa roolissa ruokailutottumuksissa. Esimerkiksi kahviloiden ja kauppojen leivonnais- ja karkkihyllyt valikoimineen vaikuttavat sekä suolistovaivoihin että ylipaino-ongelmiin. Unohtamatta tietenkään sitä, miten helposti tulee juotua hurjat määrät sokeria, Koivu kertoo.  

Hyvän elämän eväitä Ruohonjuuresta

Ruohonjuuren tuotevalikoima on Eijaliisan mielestä todella kattava ja siksi hyllyiltä löytyykin kahmalokaupalla suosittelemisen arvoisia tuotteita.

- Suolistovaivoihin moni asiakas on saanut helppoa, nopeaa ja tehokasta apua Biomedin Silicum Tonic -valmisteesta. Vatsavaivoista kärsivä saa usein hyvinkin nopeasti apua kipuihin ja kramppeihin tästä lempeästä piihappogeelistä. Muistan parikin asiakasta jotka olivat kärsineet vuosia suolistovaivoista ja kokeiltuaan tätä hankkivat pian lisää, koska apu tuli välittömästi, Eijaliisa suosittelee.

- Eräs toinen asiakkaani valitteli jatkuvaa väsymystä ja flunssia. Koska oli talvi, kehotin häntä ottaamaan kunnon annokset hyvälaatuista D-vitamiinia. Jälkeenpäin hän totesi, ettei ole ollut sairaana aikoihin sen jälkeen, kun otti D-vitamiinin käyttöön. Nordic Healthin D3-vitamiinisuihke (Dlux 3000) ja Biomedin D-tipat ovat huipputuotteita, jotka tehoavat vaikka suolisto ja imeytyvyys sen kautta ei ihan huippukunnossa olisikaan. Kehotin asiakastani mittauttamaan varastoraudan ja sen ollessa alhainen hän aloitti Rautasuihkeen ottamisen. Tehokkaasti imeytyvä suihke nosti rauta-arvoja nopeasti ja helpotti asiakkaan väsymystä, Koivu kertoo.

- Vaihdevuosivaivoista kärsivät naiset ovat puolestaan saaneet tehokasta apua Vogelin Menoforce Strong tableteista ja Salvisan -tipoista. Salvisan -tipat olen itsekin todennut tehokkaiksi kuumien aaltojen estäjiksi, Eijaliisa lisää.

- Vaativassa ja hektisessä työssä oleva naisasiakkaani kärsi stressistä ja unettomuudesta. Hermot olivat kireällä ja itku herkässä. Suosittelin hänelle KSM66-ashwagandhaa, jota hän seuraavalla tapaamisellamme kiitteli kovasti. Tiuskimiset ja kiukuttelut olivat vähentyneet, enää ei pillahtanut itkuun uupumuksesta ja yöunetkin olivat tulleet takaisin. Taisivat siinä työkaverit ja kotiväkikin olla tyytyväisiä, Koivu myhäilee asiakkaan hyvinvoinnin kohenemisesta selkeästi hyvillään.

Hyvinvoinnin hippusia - ammattilaisen omat suosikit

Eijaliisa on ollut Ruohonjuuren asiakas “ihan sieltä VR:n makasiineilta asti”. Ei olekaan ihme, että lempituotteita on vuosien varrella kertynyt varsin kattava katras.

- Hyvien ravintolisien ja luomu kuivaruokatuotteiden lisäksi olen tykästynyt Kiertin bambuisiin tiskirätteihin,  joita vien ystävilleni tuliaisina. Tiskirättituliaisenkin myötävaikutuksella Portugalissa asuva serkkuni ajattelee minua ja Ruohonjuurta päivittäin. Kiertin tiskirätti on kaunis ja toimiva keittiötuote, joka tuo arkeen hyvää mieltä luontoa säästäen.

- Suosikkejani ovat myös Ruohonjuuren ihanat ja korkealaatuiset luomusuklaat, joita voi nauttia hyvällä omallatunnolla.

Pikkuvinkki hyvään oloon

- Aloita aamusi lasillisella vettä. Huolehdi, että juot päivittäin 1,5-2 litraa vettä riippuen aktiivisuustasostasi. Kokeile ihanan lempeitä ja ravitsevia tuorepuuroja marjojen kera. Rauhoita ruokailuhetkesi ja pureskele ruoka huolella. Muista myös liikkua mieleisellä tavalla ja levätä hyvin, kun on sen aika, Eijaliisa opastaa lempeästi hymyillen.