Raakasuklaa poistuu Suomesta!

Suomen ruokavirasto (entinen Evira) on määrittänyt, ettei nimeä ”raakasuklaa” saa jatkossa käyttää tuotenimenä. Määräys johtuu siitä, ettei sanaa “raakasuklaa” ole määritelty kauppa-ja teollisuusministeriön laatimassa asetuksessa koskien kaakao- ja suklaatuotteita (451/2003).
Raakasuklaa Ruohonjuuri

Ruohonjuuri pahoittelee: olemme tietämättämme vetäneet kymmenen vuotta ihmisiä höplästä raakasuklaa-nimisiä tuotteita myymällä. Toki edelleenkin myymme rinta rottinhilla samoja raakasuklaita kuin ennenkin. Suklaiden nimet tulevat vain muuttumaan suklaavalmistajien ja -maahantuojien uusiessa pakkauksiaan nykyohjeistuksen mukaiseksi.

- Raakasuklaatuotteemme tulevat jatkossa kulkemaan ilman raaka-etuliitettä esimerkiksi nimillä ”suklaainkivääri” ja ”organic craft chocolate”. Itse tuote, reseptiikka ja valmistustapa pysyvät täysin samana kuin aiemminkin, Maria Jalkanen Foodinilta toteaa hymyssä suin.

Kuvassa komeilee vielä kielletyllä tavalla nimetty tuote mutta muutos on jo alkanut. Ruohonjuuren verkkokauppaan ja myymälöiden hyllyetiketteihin tuotenimet tulevat vaihtumaan lokakuun aikana, kunhan enemmiltä kiireiltä kerkiämme.