Pycnogenol® auttaa elimistöä kevätkauden haasteissa

Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana. Lue lisää ja ota talteen tuoteasiantuntijan Jarmo Hörkön neuvot tästä jutusta!
Pycnogenol  Apua allergiaan ja siitepölyoireisiin

Pycnogenol® on rannikkomännyn kuoriuute, joka valmistetaan Ranskan eteläosassa viljellystä rannikkomännystä saatavasta männynkuoresta. Se sisältää vakioidun määrän bioflavonoideja, mm. proantosyaaneja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja ja hillitsevät histamiinin purkautumista ja tällä tavoin myös allergiaa. Pycnogenol® on erinomainen ravitsemuksellinen tuki siitepölyaikana.

Yli 100 maassa ympäri maailmaa myytävää ainutlaatuisen vahvaa luonnon kasviantioksidanttia on tutkittu laajalti. Pycnogenol® on eräs vahvimmista antioksidanteista, se on mm. monin verroin voimakkaampi kuin esimerkiksi C- ja E-vitamiini. Pycnogenol® on maailman tutkituimpia ravintolisiä jo yli 45 vuoden ajan ja sen turvallisuutta on selvitetty laajoin kokein. Sillä on todettu olevan lukuisia elimistölle suotuisia vaikutuksia mm. sydämelle, verenkierrolle ja iholle.

Allergiat ovat elimistön virhetila

Allergiat ovat elimistön puolustusjärjestelmän liian voimakasta ja epätarkoituksenmukaista toimintaa. Yleisimmät allergiaoireita aiheuttavia allergeeneja ovat siitepöly (heinänuha), pöly, tietyt metallit, eläinten karvat ja ruoka-aineet. Allergeenin aiheuttaman histamiinipurkauksen yhteydessä voi kehittyä pitkäaikainen tulehdustila. Tämä syntyy veren immuunisolujen hakeutuessa kohtaan, jossa allergeeni on havaittu, jolloin ne aktivoituvat ja tuottavat suuria määriä reaktiivista happea eli vapaaradikaaleja ja näin kuormittavat kehon omaa kudosta tuottamillaan vapaaradikaaleilla. Tulehtunut kudos houkuttelee lisää immuunisoluja torjumaan aiheutettua tulehdusta, mikä johtaa nopeasti etenevään noidankehään.

Siitepölystä johtuva oireilu on jaksoittaista ja loppuu yleensä siitepölykauden päättyessä. Siitepölyallergia aiheuttaa nuhaa, aivastelua, nenän kutinaa ja tukkoisuutta, yskänärsytystä ja astmaoireita. Silmissä siitepöly aiheuttaa ärsytystä, punoitusta, kutinaa, kirvelyä ja kyynelvuotoa. Atooppinen ihottuma saattaa pahentua ja oireena voi olla myös voimakas väsymys.

Suojaudu ennen kuin allergiakausi alkaa 

Allergiakauteen voi varautua suojaamalla elimistöä Pycnogenolilla hyvissä ajoin ja monet käyttäjistä nauttivat Pycnogenolia ympäri vuoden, mutta tuote toimii yhtä hyvin myös lyhytaikaisena kuurina käytettynä. Pycnogenol® normalisoi immuunijärjestelmän reaktioita ja estää histamiinin purkaantumista tehokkaasti ja siten helpottaa oloa siitepölyaikana. Pycnogenolin on osoitettu ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa hillitsevän eri tavoin tulehdusta. Allerginen reaktio on itse asiassa hyvin nopea tulehdusreaktio ja kun sitä pystytään tehokkaasti vaimentamaan Pycnogenolin avulla, samalla vaimenee myös allerginen reaktio. Pycnogenolilla on myös piristävä vaikutus, joten se kannattaa ottaa aamiaisen yhteydessä.

Suosittelin vuosi sitten koivun ja lepän siitepölystä kärsivälle henkilölle Pycnogenolia. Vaikutus allergiaoireisiin oli juuri toivotun lainen ja tässä hänen kertomuksensa viime kevään kokemuksesta;

Siitepölyallergia on kulkenut matkassani viimeiset neljäkymmentä kevättä. Antihistamiinilla ja silmätipoilla koivun ja lepän kukintojen oireet ovat pysyneet hallinnassa. Viime vuosina antihistamiinikuurin loputtua alkoi ilmetä outoa kutinaa kämmenissä, johon auttoi vain antihistamiini. Niinpä lopulta kuuri venyi helmikuun lopusta syyskuun loppuun.

Kuulin Bio-Pycnogenolin histamiinia hillitsevästä vaikutuksesta ja olin oitis valmis kokeilemaan sen tehoa itseeni. Raskauksien ja imetysaikojen lääkkeettömistä jaksoista tiesin edelleen reagoivani siitepölyihin voimakkaasti, joten osasin odottaa rankkaa kevättä, mikäli Pycnogenol ei tuottaisi odotettua vaikutusta.

Aloitin Bio-Pycnogenolin käytön tammikuussa 2018 yhdellä tabletilla (40g) päivässä. Kun siitepölyä alkoi kevään mittaan esiintyä enemmän nostin annostuksen 2-3 tablettiin päivässä. Odotin päivää, jolloin silmät vuotavat, nenä kutisee ja henkeä ahdistaa – odotin kevään loppuun asti eikä sitä päivää milloinkaan tullut.

Kesäkuussa jätin Bio-Pycnogenolin pois päivittäisestä ravintolisäannostuksestani ilman minkäänlaisia muutoksia olotilassani. Kevään kuluessa sairastin yhden mojovan flunssan ja olin jo melko varma, että allergia pahentaa olotilaa. Kahden viikon sairastamisen jälkeen toivuin ja kaikki virusoireet hävisivät. Kyseessä oli siis oikea flunssa eikä allergia. Ajattelin selvitä myös tämän vuoden 2019 kevään Bio-Pycnogenolilla.”

Kirjoittaja: Jarmo Hörkkö, tuoteasiantuntija Horphag Research

 

Osta Bio-Pycnogenol Ruohonjuuren verkkokaupasta >>