Pure by Ekovista arganöljy – parasta laatua!

Tuorepuristetun arganöljyn rasvahappojen laatu on korkeimmillaan sekä vastaavasti hapettumisen aste matalimmillaan. Näiden ansiosta arganöljyn hoitavat ominaisuudet saadaan 100% käyttöön.
Ekovista arganöljy



Uusin erä Pure by Ekovista Arganöljyä on nyt niin tuoretta kuin mahdollista, sillä sato on korjattu elokuussa 2017 eikä pähkinöitä ole tarvinnut varastoida lainkaan ennen kylmäpuristusta.

Tuorepuristetun arganöljyn rasvahappojen laatu on korkeimmillaan sekä vastaavasti hapettumisen aste matalimmillaan ja näiden ansiosta arganöljyn hoitavat ominaisuudet saadaan sataprosenttisesti käyttöön.

Pure by Ekovistan arganöjyssä on toki myös vuodenajasta riippumatta laatutakuu, mikä tarkoittaa, että öljy puristetaan aina vasta silloin kun sitä tilataan Marokosta Suomeen pullotettavaksi.

Parhaan laatutason ansiosta Ekovistan arganöljyn tuoksu on vuodenajasta riippumatta kevyempi kuin monilla muilla markkinoilla olevilla arganöljyillä, eikä sille ole tarvinnut tehdä lainkaan hajunpoistoa, mikä on hyvin yleistä arganöljyjen tuotannossa.

Miten huippulaadukas Ekovista arganöljy valmistetaan?

Olemme itse käyneet Marokossa paikan päällä tutustumassa tarkasti jokaiseen prosessin vaiheeseen.

Elämän puuksikin kutsuttu arganpuu (Argania Spinosa) kasvaa maailmassa vain harvoissa paikoissa. Arganpuulle ihanteellisimmat kasvuolosuhteet ja maaperä löytyvät Lounais-Marokosta. Arganpuu tuottaa pähkinöitä, joista puristetaan arganöljyä. Paikallisten keskuudessa arganöljyä kutsutaan sen ravintorikkauden vuoksi myös nestemäiseksi kullaksi.

Arganpuulle ehkäpä kaikkein ihanteellisimmat kasvuolosuhteet ja maaperä löytyvät Tamanarin alueelta Marokosta. Pure by Ekovistan öljyyn käytetyt arganpähkinät luomuviljellään Tamanarilaisen osuuskunnan toimesta. Kansainvälinen luomusertifioija Ecocert valvoo Marokon luomuviranomaisten kanssa paikallisia luomuviljelyksiä.



Arganpähkinät kerätään käsin puusta heinä-elokuussa, jolloin ne ovat juuri oikean kypsyisiä (kelta-oranssin värisiä). Koneellista keräntää ei käytetä, jotta varmistetaan että kaikki pähkinät täyttävät vaaditut kriteerit. Käsin tehty keräntä on erittäin tärkeää myös satojen jatkuvuuden kannalta. Laadun kannalta on hyvin tärkeää ettei huonolaatuisia eikä itsekseen maahanpudonneita arganpähkinöitä kerätä.



Keräyksen jälkeen pähkinöitä aurinkokuivataan noin kahden kuukauden ajan ja tämän jälkeen ne voidaan halkaista ja kerätä talteen sisällä oleva pähkinänsiemen. Pähkinänkivi halkaistaan käsin käyttäen perinteisiä kivityökaluja. Koneellista halkaisua ei käytetä paitsi sen vuoksi, että koneet eivät tunnista kriteereiltään täydellisiä arganpähkinöitä huonoista, mutta ne myös murskaavat pähkinänkiven sisällä olevan pähkinänsiemenen pieneksi osiksi – ja tällä on selkeä vaikutus laatuun.





Seuraavaksi arganpähkinän siemenistä kylmäpuristetaan öljy Ecocertin valvomassa paikallisessa puristamossa. Lämpötila ei missään prosessin vaiheessa ylitä +36 astetta. Lopuksi öljy lasketaan neljä kertaa läpi luomuvaatimukset täyttävistä kangassuodattimista. Suodatus poistaa kylmäpuristetussa öljyssä mahdollisesti esiintyvät pienet luonnolliset epäpuhtaudet.



Viimeisessä vaiheessa arganöljy pullotetaan ja pakataan Suomessa Ecocert sertifioidussa tuotantotilassa. Arganöljy pullotetaan korkealaatuiseen ruskeaan lasipulloon, joka optimaalisesti säilyttää arganöljyn kallisarvoiset ominaisuudet.

Sosiaalinen rooli:

Ekovistalle on laatuseikoista tinkimättömyyden lisäksi erityisen tärkeää, että koko arganöljyn toimitusketju toimii mahdollisimman eettisesti ja vastuullisesti.

Arganpähkinöiden siemenet saadaan Tamanarin alueella toimivalta paikallisten naisten perustamalta osuuskunnalta. Naiset keräävät, lajittelevat ja halkaisevat Arganpähkinät käsin. Heidän työnsä on tärkeässä roolissa parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi. Osuuskunnilla on tärkeä rooli paikallisten naisten aseman parantamisessa. Osuuskunta, joka toimittaa meille arganpähkinöiden siemenet, työllistää Tamanarin alueella noin 150 naista, joilla aiemmin on ollut hyvin rajoitettu pääsy työelämään.

Arganöljyn hyödyistä:

Triple Extra Virgin Premium Arganöljy sisältää huikean määrän E-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka uudistavat ja korjaavat ihoa vaativissakin oloissa. Korjaavan vaikutuksensa ansiosta öljy on myös loistava anti-ageing tuote ja oiva apu haalistamaan ja ennaltaehkäisemään esimerkiksi raskausarpien syntyä. Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta on elementissään kuivan, ikääntyvän ja ongelmaihon hoidossa. Öljyä voi käyttää kasvoille, vartalolle ja hiuslatvoille päivittäin tai esimerkiksi kerran viikossa tehohoitona.

Teksti: Ville Salomäki, Ekovista