Pu erh - fermentoitujen tee-elämysten aatelia!

Pu erh -teen sanotaan olevan yksi maailman vanhimmista teelaaduista. Sen tiedetään olevan kotoisin teepensaan syntyseudulta; Lounais-Kiinan Yunnanin maakunnasta.
Pu erh tee - yksi maailman vanhimmista teelaaduista
Aidon ja oikean teen tuottamiseen liittyy fermentointi osana kuivatus prosessia. Pisimpään fermentoidaan Pu erh -teelaatua, jossa on erittäin paljon antioksidantteja, probiootteja sekä ruuansulatusentsyymejä. Pu erh -teen nauttimisesta on todettu olevan hyötyä myös refluksioireiden nujertamisessa.

Pu erh on hapettamaton tee, joka perinteisesti poimitaan vanhoista, villeistä teepensaista.  Pu erh -teetä fermentoitaessa teelehdet kasataan kekoihin, peitellään, kostutetaan ja käännellään. Maitohappokäymisprosessi kestää 60 päivää, jonka jälkeen tee kypsytetään hartaudella. Ainutlaatuisen käsittely takaa sen, että Pu erh -teessä ovat terveyttä edistävät ainesosat visusti tallella.

Ruohonjuuressa myytävä, luomulaatuinen Reilun kaupan Les Jardin de Gaian tuottama Pu Ehr Grade 1 -tee on fermentoitu nykyaikaisella tavalla, jossa maitohappokäyminen on kestänyt keskimäärin kolme kuukautta. Ruohonjuuren asiakkaiden suosikki teelle tehtävä fermentointi kunnioittaa teelehtiä ja korostaa mahtavaa makua - ilman, että teen operoinnissa kestäisi useita vuosia.
Pitkästä käymisprosessista huolimatta Pu erh -teessä on kofeiinia saman verran kuin vihreässä teessä - eli osapuilleen puolet vähemmän kuin kahvissa. Moni teetä tavallisesti vieroksuva kahvikissa on tykästynyt toden teolla Pu erhin voimakkaaseen, syvään ja maanläheiseen aromiin. Uskallatkos kokeilla?