Probiootit kauneudenhoidossa

Uusi innovaatio valtaa jalansijaa ja aiheuttaa kovasti pöhinää kauneudenhoidon saralla. Hyvien bakteerien vaikutukset sisäisesti nautittuna ovatkin jo tuttu juttu, mutta näiden mikroskooppisen pienten hyväntekijöiden hyödyntäminen ihonhoidossa onkin aivan uusi pallopeli! Lue miksi sinunkin kannattaa ottaa probioottiset tuotteet osaksi ihonhoitorutiinejasi.
Probiootit kauneudenhoidossa

Bakteerit: Hyvät, pahat ja niiden tasapaino

Bakteerit kuulostavat vähän iiskottavilta, mutta kehomme on itse asiassa aivan pullollaan niitä – sekä hyviä, että niitä vähemmän kivoja kavereita. Ne elävät harmoniassa sienten, virusten ja muiden mikro-organismien kanssa. Yhdessä ne muodostavat monipuolisen ja monimuotoisen ekosysteemin: mikrobiomin. Hyvät bakteerit näyttelevät merkittävää roolia pitäen huolta hyvinvoinnistamme. Probiootit ovat puolestaan hyvien bakteerien eläviä kantoja.

Silloin, kun hyvien ja pahojen bakteerien tasapaino järkkyy syystä tai toisesta, se näkyy myös voinnissamme ja jopa ihossamme esimerkiksi aknena. Kehomme on kuin huippuunsa hiottu mekanismi, joka toimii kunnolla, kun sen kaikki osaset ovat balanssissa ja hoitavat oman tonttinsa kunnialla.

Probiootit kauneudenohoidossa blogi

Ihon mikrobiomi

Ihollammekin on oma, ainutlaatuinen mikrobiominsa, johon vaikuttavat geenimme, asuinpaikkamme, saasteet ja muut ihon kohtaamat haasteet. Terve iho myös näyttää terveeltä, koska sillä on turvanaan luonnollinen suojamuuri, joka varjelee esimerkiksi ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavien vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä. Mikäli bakteeritasapaino järkkyy, se heikentää ihon suojakuorta näyttäytyen esimerkiksi ärsytyksenä ja punakkuutena. Ihon probiootit auttavat pitämään mikrofloran tasapainossa. Terve mikrobiomi edistää PH-arvon pysymistä tasapainossa, joka näyttäytyy kirkkaampana ihona. Ihon rasvantuotanto pysyy hallinnassa, jolloin epäpuhtauksien ilmaantuminen vähenee.

Probioottien hyödyt iholle

Probiooteilla voi toden totta olla positiivinen vaikutus ulkonäköömme. Probioottisen ihonhoidon jujuna on hyvät bakteerit, joita se tuo ihollemme. Vaikka tempaisemmekin ahkerasti erilaisia ravintolisiä purkista buustataksemme hyvinvointiamme, ihonhoidossa halutaan kuitenkin yleensä säilyttää ripaus ylellistä fiilistä pillerin popsinnan sijaan.

Probiootit auttavat tasapainottamaan ihon omaa bakteerikantaa vahvistaen ihon omaa luonnollista suojamuuria. Terve, hyvinvoiva iho jaksaa taistella saasteita, kemikaaleja, säiden- ja lämpötilojen aiheuttamia haasteita vastaan. Terve iho pystyy suojautumaan myös liialliselta kosteuden haihtumiselta, jota kutsutaan trans-epidermaaliseksi veden menetykseksi. Kosteutettu iho tuntuu ja näyttää raikkaalta.

Probiootit rauhoittavat ihoa

Jos mietit voisivatko probiootit olla avuksi ekseemasta tai aknesta kärsivien iholla, niin vastaus on kyllä voi! Tulehdus on merkki stressaantuneesta ja ärsyyntyneestä ihosta. Saasteille ja UV-säteilylle altistuminen voimistaa ikävyyksiä. Probiootteja sisältävät ihonhoitotuotteet ehkäisevät tulehdusta ja niillä on myös antimikrobisia ominaisuuksia. Ne suojaavat myös ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Probiootit ihonhoidossa blogi

Probioottien ja postbioottien ero

Probiootit ovat kattotermi, joka kuvaa sekä probiootteja, että postbiootteja – mutta mitä nämä kaksi oikeastaan ovat ja miten ne eroavat toisistaan? Probiootit ovat eläviä bakteereita, joita elää kehossamme. Et voi löytää puhtaita probiootteja ihonhoidossa, koska tuotteiden säilyvyys ei kestä sitä. Kosteusvoiteet olisi säilytettävä jääkaapissa, joka olisi aika hankalaa vaikkapa matkoilla.

Postbiootit ovat erityisiä “ei eläviä probiootteja”, jotka on biofermentoitu probioottisiin ihonhoitotuotteisiin sopivaksi. Postbiootit ovat aktiivisia yhdisteitä, jotka ovat täydellisessä tasapainossa ja ravitsevat ihoa.

Antipodes yövoide

Antipodes on probiottisen ihonhoidon konkari

Antipodes on jo kokenut konkari mitä tulee probioottisten ihonhoitotuotteiden kehittämiseen. Culture Probiotic Night Recovery Water Cream on hyvä esimerkki 18 kuukauden tutkimus ja kehitystyöstä. Hyvien bakteerien voimalla, tämä mahtikosteuttaja hoitaa hommansa sillä välin kun sinä näet kauniita unia.

Antipodes® käyttää erityisiä probiottisia linjoja kehittääkseen uraa-uurtavia uusia tuotteita. Kalibiome AGE Probiotic on nerokas, erittäin innovatiivinen postbioottinen -tekniikka. Tämä "ei-elävä bakteeri" uutetaan elävistä soluista ja se fermentoidaan kahteen kertaan toksiinien poistamiseksi. Sen on tieteellisesti osoitettu* tukevan ihon suojaa tiivistämällä ihon epidermaaliset kerrokset ja tasapainottamalla mikrobiomia. Nukkuessasi pilvenpehmeä voide auttaa vähentämään ihon karheutta ja punoitusta. Mukana häärii tietysti hyaluronihappo, supertehokas kosteuttaja. Mamaku on puolestaan Uuden-Seelannin musta saniainen, joka sisältää bioaktiivista ainetta, joka uudistaa ihoa.

Yövoide nostaa kosteustasoa, vahvistaa ihon suojaa ja optimoi ihon palautumisen yön aikana. Hurraa-huuto hyvien bakteerien voimalle!

Culture Probiotic Night Recovery -vesivoide soveltuu parhaiten iltarituaalin viimeiseksi vaiheeksi. Voidaan hieroa runsaasti puhdistetulle iholle tai vesipohjaisen seerumin jälkeen.

*kalibiome probiootit/postbiotics 600: kliinisesti osoitettu elvyttävän solunulkoista matriisia.

 Ruohonjuuren verkkokaupasta löydät ihanat Antipodes ihonhoitotuotteet >