Pesosen mehiläistarhojen arvoitukselliset antimet

Hunaja on luonnon oma makeutusaine - täydellinen luonnontuote, joka pitää Sinusta huolta. Se on maukas ja monipuolinen elämänkumppani sekä tutkitusti yksi ekotehokkaimmista elintarvikkeista. Pesosen mehiläistarhojen Esa ja Minna Pesonen ovat toimittaneet hurmaavia hunajatuotteitaan Ruohonjuureen yli viidentoista vuoden ajan. Mutta mikä onkaan Pesosen rakastettujen mehiläistuotteiden suuren suosion salaisuus?
minna pesosen mehiläispesillä
Minna Pesonen mehiläispesillä.


Pesosen mehiläispesät sijaitsevat Sastamalan ja Hämeenkyrön alueilla, missä maasto on peltojen, metsien ja pienten vesistöjen kirjomaa. Mouhijärveläismehiläisten
kukkavalikoima on hyvin monipuolinen, jonka vuoksi mm. siitepölyn aminohapporikkaus on mitä mainioin.

Perga eli mehiläisleipä on mehiläisten käsittelemää maitohappokäynyttä siitepölyä, jonka mehiläiset ovat varastoineet kennoihin. Pergan maitohappokäymisen saavat aikaan mehiläisen syljen sisältämät maitohappobakteerit.

Maitohappokäyminen pehmittää siitepölyhiukkasen kovan kuoren, jolloin sen sisältämät ravintoaineet ovat ihmiselimistön helposti ja tehokkaasti hyödynnettävissä.

Perga on mehiläishoitaja Esa Pesosen oma suosikkituote:

- Mistään en voi olla yhtä kiitollinen kuin pergasta. Valvoin yöni yli 40 vuoden ajan ja pergan löydettyäni matka Höyhensaarille helpottui merkittävästi.

Pergan tuudittelevat ominaisuudet perustuvat sen sisältämään tryptofaani-aminohappoon, joka vaikuttaa sekä serotoniinin että melatoniinin tuotantoon. Toinen Pesosen Esan suosikkituotteista on propolis, jonka monet ovat todenneet olevan myös käheän kurkun ylin ystävä. Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten lehti- ja havupuiden silmuista keräämä, pihkamainen aine. Mehiläiset käyttävät propolista pesänsä vuoraamiseen, paikkaamiseen ja puhdistamiseen. Sen on todettu sisältävän antiseptisiä aineita.
- Propolis toimii kuin tea tree ja echinaforce yhdessä! Propoliksen hoitava kirjo on monimuotoinen ja siksi se onkin avuksi mm. aftoihin, huuliherpekseen, haavoihin, hyönteisten pistoihin ja erilaisiin tulehduksiin, kymmeniä vuosia mehiläisiä hoitanut Esa Pesonen valistaa.

Propolis on arvokasta tavaraa, jota saadaan vain muutaman kymmenen gramman verran vuodessa pesää kohden. Propoliksen keruu tapahtuu käsityönä, taltan avulla nakutellen.

Esa ja Minna Pesosen mehiläisten tuottamia tuotteita on Ruohonjuuressa

Esa ja Minna Pesoselle mehiläisten hoito on elämäntapa - ja sydämen asia.
 

Siitepöly saa sinutkin surraamaan!


- Tiesitkö, että kiinalaisessa lääketieteessä siitepölyä kutsutaan nuoruuden energiaksi?,

vuoden 2006 mehiläishoitajaksikin valittu Pesonen arvuuttelee.

Siitepöly onkin luonnon oma monivitamiini, joka kohottaa vastustuskykyä, lisää elinvoimaa ja on mm. erinomainen tuki eturauhasvaivojen ennaltaehkäisyyn.

Mielenkiintoisen ja monisyisen aminohappokoostumuksen omaava siitepöly on myös yksi arginiinin parhaista lähteistä. Mehiläisten keräämän siitepölyn sanotaan usein olevan planeettamme monipuolisinta ja ravinnetiheintä ruokaa. Sen kehutaan olevan elämäniloa kirvoittavaa ja estävän myös lempeä lerpahtamasta.

Siitepöly tekee hyvää myös niin hiuksille kuin ihollekin. Moni on saanut sitä nauttimalla myös kaljuuntumisen kuriin ja hiustenkasvun alkamaan uudestaan.

Voidaankin sanoa, että siitepölyssä on koko ympäröivän luonnon moninaisuus ja kaikkien kasvien paras tuotos tehokkaasti varsin tiiviissä muodossa

Suomalaisen siitepölyn ehdoton etu on sen monipuolinen aminohappokoostumus, joka johtuu monipuolisesta kasvustosta. Monipuolisesta kasvikimarasta kerätyn siitepölyn tunnistaa siitä, että purkissa on monenvärisiä siitepölypalleroita.


ASIAKKAAMME SUOSITTELEE:

”Kotimainen siitepöly on virkeyttä ja viriiliyttä lisäävä voimantuoja, joka elvyttää talvesta nuupahtaneen kehon ja mielen kukoistamaan! - Heidi
Mouhijärveläismehiläinen terhakkaana työn touhussa. 


Puhtijuomaa jymyhunajasta!


Hunaja sopii paitsi makeutukseen ja yskänlääkkeeksi myös mm. urheilujuoman ainekseksi. Hunajan sokerikoostumus on luonnostaan monipuolinen, sillä se sisältää sekä nopeasti imeytyvää glukoosia että hitaasti pilkkoutuvaa fruktoosia.

Hunajasta voikin varsin vähällä vaivalla valmistaa urheilujuomaa, joka on sekä teholtaan että hinnaltaan todella kilpailukykyinen vaihtoehto kaupallisille tuotteille.

Hunajalla ryyditetty puhtijuoma sisältää sokereiden lisäksi myös kivennäisaineita

ja antioksidantteja. Siitä loihdittu urheilujuoma on avuksi nestetasapainon ylläpitoon. Jos treeni on kovaa ja energiankulutus suurta, hiilihydraattipitoisella urheilujuomalla saadaan

lisäenergiaa suorituksiin.

Hunajan suorituskykyä lisäävä vaikutus perustuu sen sokerisuhteisiin.

Hunaja sisältää 38 % fruktoosia ja 31 % glukoosia. Tämän yhdistelmän ansiosta hunajasta saa kaksivaiheista energiaa. Glukoosi imeytyy nopeasti ja nostaa tehokkaasti veren sokeritasoa. Fruktoosi puolestaan imeytyy hitaammin ja ylläpitää veren sokeritasoa pitempään vakaana.

Hunajaa voi nauttia ennen treenejä sellaisenaan tai siitä voi lisätä treenijuoman. Kun olet sekoitellut puhtijuomasi omin kätösin, tiedät, mitä juot - ja pystyt myös vaikuttamaan makuun ja makeuteen. Itse valmistettu hunajainen urheilujuoma on myös ystävällinen kukkarollesi: se maksaa murto-osan kaupallisiin tuotteisiin verrattuna.

Mehiläisenpisto – urheilujuoma hunajasta2 reilua ruokalusikallista hunajaa

0,3 dl vastapuristettua sitruunamehua

¼ tl suolaa

9 dl vettä

Sekoita hunaja ja sitruunamehu, lisää vesi ja suola. Sekoita ja jäähdytä kylmäksi. Voit käyttää haaleaa vettä nopeuttaaksesi hunajan liukenemista. 

Hunajaa myös partavaahdoksi ja shampooksi


- Itse käytän hunajaa myös partavaahtona ja shampoona, Esa Pesonen paljastaa ja kertoo saaneensa rasvoittuvat hiukset ruotuun ja päänahan kutinan loppumaan käyttämällä hunajaa shampoona.

- Pesen hiukseni tavallisella shampoolla enää aniharvoin, Pesonen mainostaa ja kertoo hunajan toimivan shampoona mainiosti, kun sitä hieroo kosteisiin hiuksiin ja antaa vaikuttaa muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen hunaja huuhdellaan huolellisesti pois hiuksista.

Partavaahtona hunaja toimii oivallisesti, kun sitä levittää kostealle iholle. Helppoa, edullista ja luonnollista!

VINKKI AAMUN ALKAJAISIKSI:

”Varsinaisen voimapuuron väsäät sekoittamalla kaurapuuroon kaakaovoita. baobab-jauhetta, hunajaa ja siitepölyä. Huisin herkullista, terveellistä - ja maistuu myös lapsosille!” - Hanna

 

Pesosen mehiläistarhojen tuotteet ostat omaksesi verkkokaupastamme >>