Oletko hapan? Jopa kahdeksan yhdeksästä on!

Jopa kahdeksan henkilöä yhdeksästä kärsii jonkinasteisesta elimistön happamuudesta - uskomattoman monet kamppailevat nykypäivänä elimistön häiriintyneen happo-emästasapainon kanssa.
Oletko hapan? Jopa kahdeksan yhdeksästä on!

Elimistö pyrkii säätelemään hyvin tarkkaan nesteidensä happamuutta, koska elimistön tietty happo-emästasapaino on edellytyksenä kaikille aineenvaihdunnan tehokkaalle toiminnalle. Happamuutta aiheuttaa varsinkin proteiinipitoinen ravinto ja liian vähäinen liikunta.


Happamuus heikentää fyysistä suorituskykyä ja hidastaa laihtumista

Elimistön tärkein happamuuden puskurijärjestelmä on bikarbonaattisysteemi. Bikarbonaatit ehkäisevät mm. luutiheyden vähentymistä, lihaskatoa sekä poistavat sidekudokseen varastoituneen hapon. Myös aktiivisesti liikuntaa harrastavat ja urheilijat hyötyvät emäslisän käytöstä, sillä se edistää maitohappojen poistumista kehosta, nopeuttaa palautumista sekä parantaa suorituskykyä happamien aineiden poistuessa nopeammin lihaksista.

Happamat aineet kertyvät elimistön nesteisiin ja rasvasoluihin, joka voi johtaa rasvasolujen turpoamiseen rasvan kertymiseen elimistöön. Ensimmäisiä liikahappamuuden oireita ovatkin jäsenissä tuntuva jäykkyys ja kipu sekä naisilla selluliitin kertyminen. Happamuus voi olla merkittävä tekijä ylipainossa, sillä keho käyttää rasvaa suojana happoja vastaan. Nyt siis emäksisyyttä elämään!

Mikä sitten avuksi happo-emästasapainon palauttamiseen?


Elimistöään voi tuupata emäksisempään suuntaan lisäämällä ruokavalioonsa runsaasti vihreitä kasviksia. Myös kaikki viherjauheet ja esimerkiksi aktivoitu vihreä savi avittavat asiaa.

Sekä Valmarin että kehon emäksisöintiin varta vasten kehitelty Pascoe pH-balance -emäsjauhe on tukee ravitsemuksellisesti elimistön happo-emästasapainoa. Tämän pH-balance -valmisteen sisältämät emäksiset suolat suojaavat elimistöä ruokavalion happokuormitukselta. Testaa ja totea teho!