Neem tukee kauneuttasi!

Neem (Azadirachta indica) on intialainen puu, jolla on erityisasema intialaisessa lääketieteessä. Ei mikään ihme: neemistä on paljon iloa ja hyötyä terveyden ja kauneuden tukijana.
Neem on intialainen puu, jolla on erityisasema intialaisessa lääketieteessä. Ei mikään ihme: neem tuo paljon iloa ja hyötyä terveydelle ja kauneudelle.
Neem on varsinainen hyvinvoinnin moniottelija, jolla pitää punkit poissa kotieläimistä, kaunistaa ihon ja hoitaa hampaat. Ruohonjuuressa neem-buumi alkoi jo muutamia vuosia sitten, kun Helsingin Sanomissa julkaistiin kirjoitus, jossa neemin vaikutuksia kehuttiin maailmanmatkaajan kokemusten kautta. Pian monet neemillä rikastettuja tuotteita testanneet huomasivat hoitavat vaikutukset ja sana alkoi kiiriä.

Ayurvedan mukaan neem tasapainottaa kehotyypeistä pittaa ja kaphaa. Ominaisuuksiltaan kylmää, kevyttä ja kuivaa neemiä ei sen sijaan suositella Vata-kehotyypin ihmisille.
Vaikka neemin hyödyt ovat melkeinpä lukemattomat, tunnetuimpia ovat sen vaikutuksen ihon  ja hiusten hyvinvointiin ja kauneuteen - niin sisäisesti kuin ulkoisestikin käytettynä. Ihoa puhdistava neem tuo helpotusta psoriasikseen ja moniin ihottumiin.

Neem hoitaa hiuksia ja päänahkaa


Neem laittaa hilseelle kampoihin ja tehohoitaa päänahkaa kokonaisvaltaisesti. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi neemillä on tärkeä rooli esimerkiksi Dr. Hauschkan Neem-hiusvedessä ja Neem-hiusöljyssä

Dr. Hauschkan tuotteisiin neem päätyi raaka-aineeksi tälle sarjalle luonnonkosmetiikkatuotteita kehittäneen Elisabeth Sigmundin Intian-matkoillaan tekemistä havaintojen ja tutkimusten innoittamana. Neemistä kiinnostunut Sigmund lähti aikoinaan lähes vuoden mittaiselle tutkimusmatkalle Intiaan saadakseen tietoa kauneuden ja kosmetiikan kulttuurihistoriasta ja siitä, miten laajalti neem-puun lehtiä eri muodoissaan oli aikojen alusta saakka hyödynnetty intialaisessa lääketieteessä eli ayurvedassa. 

Elisabethin ansiosta Dr. Hauschka-tuotteita valmistava Wala oli kenties ihan ensimmäinen länsimainen tehdas, joka otti neemin raaka-aineeksi kosmetiikkaan. Wala käyttää neempuun lehdistä valmistettua öljy-vesiuutetta kosmetiikassa: hiusvedessään, hiusöljyssään ja kynsiöljyssään. 
Neem laittaa hilseelle kampoihin ja tehohoitaa päänahkaa kokonaisvaltaisesti. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi neemillä on tärkeä rooli esimerkiksi Dr. Hauschkan Neem-hiusvedessä ja Neem-hiusöljyssä.

Neem sisäisesti nauttina


Neemiä on jo tuhansien vuosien ajan käytetty ayurvedassa etenkin edistämään ihon hyvinvointia, vahvistaa keuhkoja, maksan toimintaa ja tasapainottamaan verensokeria. Lisäksi antioksidanttisesti vaikuttava neem puhdistaa suolistoa, parantaa ruuansulatusta ja vahvistaa vastustuskykyä. 

Ravintolisänä neemiä löytyy Ruohonjuuresta Fushi-sarjan kapseleissa, jotka rientävät avuksesi erityisesti silloin, kun kehoa turvottelee ja kasvoilla helottaa kaikenkattava kirjo mustapäitä sun muita epäpuhtauksia! Tulehduksia lievittävä neem jelppii myös suuhygieniassa. Sen vuoksi se onkin tehoaineena supersuositussa Himalaya Herbals -sarjan hammastahnassa.
Neemiä on jo tuhansien vuosien ajan käytetty ayurvedassa etenkin edistämään ihon hyvinvointia, vahvistaa keuhkoja, maksan toimintaa ja tasapainottamaan verensokeria. Lisäksi antioksidanttisesti vaikuttava neem puhdistaa suolistoa, parantaa ruuansulatusta ja vahvistaa vastustuskykyä.