Moringa - luonnon oma monivitamiini

Moringa on varsinainen superfood! Se sisältää yli 90 eri ravintoainetta, 46 antioksidanttia ja peräti 25 % proteiinia. Siksipä se onkin yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja.
Moringa - luonnon oma monivitamiini
Moringa on luonnon oma monivitamiini, jota lehtijauheena vaikkapa smoothien sekaan lusikoimalla saat näppärästi rikastetuksi ruokavaliotasi. Moringa-jauhetta kutsutaan "elämän eliksiiriksi" sen arvokkaiden ja tehokkaasti vaikuttavien ravintoaineiden vuoksi. Sen käytöllä on pitkät perinteet Intiassa. Moringanlehtden (eli hevosenretiisin lehden) käytöllä on pitkät perinteet teen ja keittojen ainesosana päiväntasaajan seutuvilla. Sitä on menestyksekkäästi hyödynnetty myös Intiassa ayurvedisessa lääketieteessä perinteisenä hoitona lukuisiin sairauksiin.

Nykyään moringa on noussut suureen suosioon myös länsimaissa nimenomaan ravintolisän tapaan nautittuna. Ruohonjuuressakin moringaa sujahtaa asiakkaiden ostoskoreihin alati kiihtyvää tahtia. Erityisesti aktiivisesti liikkuvien ihmisten keskuudessa tuosta vihreästä voimapulverista on tullut suosittu valinta sen ollessa kasviperäinen proteiini, jolla on mieltä ja kehoa vitalisoiva ominaisuuksia.

Ravitsemuksellisen erinomaisuutensa ansiosta moringaa on kutsuttu ihmeiden puuksi, sillä puun jokainen osa on käyttökelpoinen ravinnoksi ja niillä on erilaisia lääkinnällisiä vaikutuksia. Suurimmat terveysvaikutukset on todettu olevan moringan lehdillä, joita voi hauduttaa teeksi tai syödä sellaisenaan tai jauhettuna pirtelössä. Ruohonjuuressa myytävä moringa-jauhe onkin valmistettu juuri noista kasvin ravinteikkaimmista osista eli lehdistä.

Ensiluokkaisen ravintoainekoostumuksensa, mm. korkean sinkkipitoisuutensa, ansiosta moringa tukee myös ihon, hiusten ja kynsien terveyttä ja siksi se onkin loistava tuki luonnolliselle kauneudelle.

Moringa päihittää antioksidanttien määrässä mennen tullen vihreän teen, mustikat, goji-marjat, acain ja jopa granaattiomenan. Ainutlaatuisen antiokdisanttirikkautensa sekä E-vitamiini- ja sinkkipitoisuutensa ansiosta moringalla on loistavat anti age –ominaisuudet. Se siis taistelee sinun puolellasi, turhia ikääntymisen merkkejä vastaan!


Moringa-smoothie

½ tl moringa-jauhetta
1 banaani
1/2 avokadoa
2 medjool-taatelia
3,5 dl mantelimaitoa
1-2 rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai muussa sekoittimessa ja kulauta terveysjuoma kurkkuusi!