Miten krapula vältetään?

Näinä päivinä pikkujoulusesonki käy kuumimmillaan ja moni kippaakin kitusiinsa ilolientä enemmän kuin hyväksi olisi. Kroppa protestoi juominkeihin krapulalla aamuisen olon ollessa kuin olmilla konsanaan. Myrkkyjä poistavalla maksalla on duuniputki päällä.
Miten krapula vältetään?


Mutta miten kohmelon saisi vältetyksi?


Juo runsaasti vettä illan aikana ja syö hyvin - ei varmasti uutta kenellekään. Jotta krapulaa ei kehkeytyisi, kannattaa ennen iloliemissä ilkamoimista nauttia chlorellaa.

Japanilaisen yliopistotutkimuksen (Dr. Fukuin Sapporo ) mukaan juurikin chlorella poistaa 96 % krapulan oireista, kun chlorellaa on popsittu 4-5 grammaa ENNEN alkoholille antautumista.

Chlorellan on todettu sitovan itseensä alkoholin epäpuhtaudet, jolloin myrkyt eivät pääse tavallisessa määrin kuormittamaan maksaa. Krapulan välttäminen on siis tärkeää aloittaa ennen pirskeissä piipahtamista.Näyttää rajulta, tekee hyvää. Chlorella-drinkkiä kannattaa testata!


Chlorellajuoma krapulan estoon


2 dl kookosvettä
2 rkl chlorellaa
1 dl omena- tai appelsiinimehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kippaa kitusiisi!
(Kookosvesi on aineksena tuossa juomassa, koska se on suorastaan nerokas nesteyttäjä - omena- tai appelsiinimehun pointti puolestaan on hälventää leväistä makua).

Mikä ihmeen chlorella?

Chlorella on makean veden levä, joka saa nimensä sen sisältämästä, suuresta määrästä lehtivihreää eli klorofylliä. Sadassa grammassa chlorella-levää on huikeat neljä gramaa lehtivihreää - se on enemmän kuin missään muussa aineksessa koko maapallolla!


Chlorellan on tutkittu buustaavan sekä aivojen että maksan toimintaa - ja sen on havaittu myös auttavan kehoa poistamaan myrkkyjä ja parantavan vastustuskykyä.


Tuo Aasiasta lähtöisin oleva yksisoluinen levä on pullollaan proteiineja (60 % painostaan), vitaminiineja, rasvahappoja, mineraaleja ja tärkeitä aminohappoja.

Voi hyvin - älä pahoin!

Jos on tullut juoduksi, voi kankkusen hoitaa pois ainoastaan odottamalla, että maksa saa hommansa hoidetuksi eli poltetuksi pois elimistöön joutuneen alkoholin. Korkin päälle astumisen jälkimainingeissa on krapulaoireiden voittaminen hankalaa. Onneksi ainakin aamuista pahoinvointia voi kuitenkin lievittää.

Aamuiseen ankeuteen voi apua saada myös ravintolisistä. Minesium on nopeavaikutteinen apu pahoinvoinnin tunteen helpottamiseen. Se toimii nelitehoisesti vaikuttaen itse pahoinvoinnin tunteeseen, vähentäen oksennusrefleksiä, nopeuttaen suolen tyhjentymistä ja suojellen vatsan herkkiä limakalvoja. Vaikuttavat aineet inkivääri, rohtosalkoruusu ja minttu auttavat vähentämään röyhtäilyä ja ruoansulatusvaivojen aiheuttamaa tukalaa tunnetta. Kannattaa kokeilla!

PS: Ainoa sataprosenttisen varma keino kankkusen estämiseen ei ole mitään rakettitiedettä: se on olla kokonaan kajoamatta kaljoihin tai vilkuilematta viinaksiin. (Tosin me joitain vuosia elämänkokemusta kartuttaneet ihmispolot saatamme joskus saada kohmelomaisen olon ihan vaan pelkästä liiallisesta valvomisesta ja unirytmin sekoittamisesta...)

Hyvän juhlapössiksen voi tietysti saada aikaan myös alkoholitta: esimerkiksi nauttimalla runsain annoksin laadukasta raakasuklaata.

Raakasuklaa vaikuttaa aivoihin mielihyvän tunnetta ja luovuutta lisäävästi - ja saa jotkut myös käymään ylikierroksilla. Pikkjoulukauteen sopivasti raakasuklaa on (paitsi terveellinen nautinto) myös rakkausruokaa, joka saa posket punaiseksi ja silmätkin kiilumaan - ja saattaapa liehuttaa lakanoita ja leiskautella lemmenliekkejäkin...

Joidenkin mielestä suurten raakasuklaasatsien nauttiminen saa katsomaan maailmaan vaaleanpunaisten linssien läpi, joka pikkujouluaikaan saattaa aiheuttaa monenlaisia tilanteita - ja saada esimerkiksi toimistopenankin näyttäytymään aivan uudessa valossa.