Miehisen terveyden tueksi

Marraskuisen Movember-kampanjan innoittamana Ruohonjuuri lahjoittaa jokaisesta marraskuun aikana myydystä NORDIQ Nutrition -sarjan Male Complex -tuotteesta viisi euroa Mieskaverit ry:n toiminnan tukemiseen.
Nordiq Nutrition Male Complex Ruohonjuuri
NORDIQ Nutrition -sarjan Male Complex on monipuolinen valinta miehisen terveyden tueksi. Se sisältää kahmalokaupalla miehen hormonitoiminnalle ja eturauhaselle tärkeitä kasviravinteita ja antioksidanttisia hivenaineita kuten sinkkiä ja seleeniä. 

Mikä on kunkin Male Complexin tärkeimmän ainesosan rooli ja vaikutus miehisen terveyden tukemisessa?


 - Sahapalmu on ehdottoman hyvä rohdos miehille. Se tasapainottaa hormonitoimintaa ja hoitaa eturauhasta, jonka vuoksi sitä kutsutaankin toisinaan vanhan miehen ystäväksi - vaikka toki myös nuoremmat miehet hyötyvät sahapalmusta, Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu kertoo. 

- Nokkosenjuuri puolestaan sisältää paljon mineraaleja ja on yleisvahvistava rohdos, joka tukee virtsateiden terveyttä sekä puhdistaa kehoa ja poistaa nestettä. 

- Vesimeloni taas tukee verenkiertoa ja sisältää miehille tärkeää antioksidanttista lykopeenia. Male Complexin sisältämä persilja hoitaa ruoansulatuskanavan terveyttä, rauhoittaa mieltä ja toimii puhdistajana mm. raskasmetallien ja muiden normaalia hormonitoimintaa häiritsevien haitallisten aineiden osalta. Sinkki puolestaan ylläpitää normaalia testosteronitasoja ja on tärkeä siittiöiden muodostumisen kannalta, ravintoterapeuttimme kertoo.   

Male Complex onkin toiminnaltaan monipuolinen tuki terveydelle - mutta ihan kaikkea se ei yksinään pelasta. Mitkä muut ovat oleellisimmat asiat, mitä miehen kannattaisi muistaa terveytensä tukemisessa, jos tarkoituksena on voida hyvin ja elinvoimaisesti?

Elämän kaikki osa-alueet on tietysti hyvä laittaa kuntoon kokonaisvaltaista hyvinvointia tavoiteltaessa.

Ravinto ja liikunta


Huolehdi riittävästä juomisesta, joka virvoitusjuomien tai oluen sijaan olisi pääosin vettä. Tiesitkö muuten, että oluen humala sisältää estrogeeniä ja runsaasti nautittuna kaljankittailusta voikin kehittyä. miestissit? Syö myös monipuolisesti ja muista hyvä ateriarytmi. Itselle sopiva, säännöllinen liikunta pitää niin mielen kuin kehon kunnossa. 


Riittävä uni ja stressin välttäminenRiittävä laadukas uni on viime aikoina paljon puhututtanut asia eikä sen tärkeyttä voida tarpeeksi korostaa. Huonosti levänneenä mieli on ärtyisä ja ihminen tekee silloin myös huonompia ruokavalintoja. Stressitasot ja kiire ovat unen lisäksi toinen tämän päivän ongelmakohta. Huolehdi, että saat vastapainoa työlle, somelle ja hektiselle elämänmenolle esimerkiksi ulkoilemalla puistossa tai metsässä ajoittain. Joskus joutenolo ja tylsistyminen on juuri se mitä kehosi tarvitsee. 

Miten motivoida miestä, joka ei meinaa itse kiinnostua terveydestään?- Varmaankin jokainen mies haluaa elää täysipainoista, laadukasta elämää. Elinikä pitenee koko ajan ja sen vuoksi on hyvä kiinnittää huomiota terveyteensä jo nuoresta saakka. Elämänkaareen mahtuu monia vaiheita ja motivoivat tekijät voivat vaihdella iän mukaan, Eijaliisa pohjustaa. 

- Nuoremmilla miehillä voi motivoiva tekijä olla ihanan naisen valloittaminen ja toive mahdollisesta perheenlisäyksestä. Keski-ikäisellä se saattaa olla lihaskunnon ylläpito, yleinen jaksaminen ja positiivinen mieliala sekä erektio. 

- Vanhemmat herrat saattavat tuskailla eturauhasvaivojensa kanssa. Vanhetessa testosteronitasot laskevat, jonka seurauksena eturauhanen suurenee. Tästä seuraa mm. tihentynyttä, pakottavaa virtsaamisen tarvetta, huonontunutta virtsasuihkua ja sitä, että öiseenkin aikaan vessareissuille on asiaa.   

-  Vaikka virtaa olisi tänään vaikka kuinka paljon, on ikääntyminen edessä kaikilla. Siksi terveelliset elämäntavat ja fiksut valinnat kannattaa aloittaa jo tänään. Jokaisen miehen kannattaa taatusti rakastaa ja arvostaa itseään niin paljon, että valitsee itselleen vain parasta hyvinvointinsa eteen. Näin naisen näkökulmasta terveydestään huolta pitävät miehet ovat myös loistavaa seuraa, Koivu kannustaa.
Miehen seksuaalisuus Ruohonjuuri

Marraskuussa lahjoitamme miesten hyvinvointiin


Movember-kampanjan innoittamana Ruohonjuuri lahjoittaa jokaisesta marraskuun aikana myydystä NORDIQ Nutrition -sarjan Male Complex -tuotteesta viisi euroa Mieskaverit ry:n toiminnan tukemiseen.

Mieskaveritoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminnan tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua aikuisen miehen arkeen ja elämään. Välittäviä aikuisia ei ole koskaan liikaa lapsen elämässä.

Lisätietoa Mieskaverit ry:n toiminnasta: https://www.mieskaverit.fi/